MILENA POKRENULA LAVINU U REGIONU! Prijave pljušte studentkinja Akademije u Zagrebu, znaju se i IMENA silovatelja!?
Foto: Printscreen/Youtube

POKRENULA LAVINU

MILENA POKRENULA LAVINU U REGIONU! Prijave pljušte studentkinja Akademije u Zagrebu, znaju se i IMENA silovatelja!?

Nadam se da će svi sad izaći s imenima da bi se predatori maknuli s naših ulica, iz naših škola i akademija

Objavljeno:

Nakon što su na Fejsbuk stranici “Nisam tražila” žene iz regije anonimno krenule deliti priče o seksualnom zlostavljanju koje su doživele, svoju ispovest odlučila je na Fejsbuku podeliti i glumica Dora Lipovčan.

Silovana sam puno prije nego što sam ušla u svoju profesiju iako sam se njome počela baviti u detinjstvu pa je stoga ne mogu kriviti za to što mi se tada dogodilo…. Ali utoliko više razumem danas svoje kolegice širom regije koje izlaze s takvim pričama vezanim za svoj profesionalni život i školovanje … U poslu sam verojatno imala sreće da nikad nisam postala meta predatora, možda i zato što sam to iskustvo nosila kao krvareći ožiljak od pre i što sam dotad već razvila obrambene mehanizme koje bi svakog s takvim namerama jasno na prvi pogled uverili da će se loše provesti ako ikad stavi ruku na mene… jer vjerujem da bi taj koji bi me probao još jednom neželjeno dotaknuti u ovom životu završio iščupanog grkljana zubima… Toliko besa nosim u sebi od detinjstva… Nadam se da će svi sad izaći s imenima da bi se predatori maknuli s naših ulica, iz naših škola i akademija… Ja sam ćutala punih 15 godina pre nego što sam otišla u policiju… I ne, nisu ga zatvorili, bilo je prekasno i nije bilo dovoljno dokaza za sud… Ali sam bar progovorila… Od tad mi duša malo manje krvari…”, napisala je Dora na svom Fejsbuk profilu.

U manje od 24 sata zagrebačka je Akademija primila preko 10 prijava studentkinja o nasilju od strane njihovih profesora.

“Imamo, naravno, imena, imamo ih! Javljaju se i kolegice koje su završile Akademiju s nekim svojim iskustvima od prije”, rekla je Franka Perković Gamulin, dekan Akademije za dramske umjetnosti Univerziteta u Zagrebu.

“Ja osećam kao dekan i kao nastavnica koja je zaposlena ovde preko 10 godina odgovornost jer to nisam videla, jer to nisam znala”, podelila je Perković Gamulin.

“Kod mene kao muškarca to izaziva jedan, možda čak i negativan poriv da imam potrebu se na neki način pošaketat s takvim tipovima”, kazao je redatelj Zrinko Ogresta.

“To može završiti otkazom, suđenjem, ukorom – nemam pojma, teško mi je unapred reći bilo što”, izjavio je Zvonimir Jurić, prodekan za nastavu Akademije dramske umjetnosti Univerziteta u Zagrebu

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.