PRIVEDEN VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA! Velju Nevolju policija detaljno proverila
Veljko Belivuk, Foto: Zorana Jevtić

SASLUŠANJE

PRIVEDEN VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA! Velju Nevolju policija detaljno proverila

Veljko Belivuk je godinu dana i tri meseca proveo u neosnovanom pritvoru zbog optužbi

Objavljeno:

Veljko Belivuk (35), poznatiji kao Velja Nevolja, vođa navijača Partizana, koji prema operativnim podacima policije važi za osobu blisku kavačkom kriminalnom klanu, ušao je u nedelju, 17. januara, nesmetano u Crnu Goru.

Kako saznajemo, on je saslušan u ponedeljak uveče u Kotoru.

- Pozvan je na informativni razgovor zbog provere kod koga je došao, zbog čega i koliko planira da ostane, posle čega je pušten. Osim njega bezbednjaci su saslušali i njegov prijatelja Marka Miljkovića. Obojica su i dalje u Kotoru – preneli su mediji.

Veljko Belivuk je godinu dana i tri meseca proveo u neosnovanom pritvoru zbog optužbi da je 30. januaru 2017. u Ulici 27. marta u Beogradu učestvovao u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića (34).

Apelacioni sud u Beogradu je potvrdio prvostepenu, oslobađajuću presudu Višeg suda iz maja 2018. i pravosnažno oslobodio Belivuka, Marka Miljkovića i Mirka Kojića svih optužbi zbog nedostatka dokaza.

Posle ovakve odluke suda, Velja Nevolja ima pravo da tuži državu zbog boravka u pritvoru, a ukoliko to bude učinio, mogao bi za 461 dan proveden u pritvoru Centralnog zatvora da dobije najmanje 23.050 evra, dok bi maksimalna novčana nadoknada mogla da iznosi 46.000 evra.

Belivuk je više puta osuđivan i za nasilničko ponašanje, a bio je najbliži saradnik Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je ubijen u oktobru 2016. godine u Beogradu.

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.