ŠPANSKA POLICIJA UHAPSILA DVA MUTNA SRBINA: Pravili se da transportuju ugalj, a onda je otkrivena surova istina
Droga pronađena kod Srba, Foto: Foto: MUP Španije

strašno

ŠPANSKA POLICIJA UHAPSILA DVA MUTNA SRBINA: Pravili se da transportuju ugalj, a onda je otkrivena surova istina

Kako su preneli španski mediji, civilna garda je posle ovog hapšenja otkrila centar za pakovanje i distribuciju marihuane

Objavljeno:

Španska policija uhapsila je dvojicu Srba starih 28 i 50 godina u Granadi, u momentu kada su pet kilograma marihuane, spakovane u kutije, pokušali da iz iznajmljenog automobila ubace na brod, praveći se da transportuju ugalj, naveo je portal Lavangardija.

Kako su preneli španski mediji, civilna garda je posle ovog hapšenja otkrila centar za pakovanje i distribuciju marihuane koji se nalazio na industrijskom imanju u Granadi, a tamo je zaplenjeno čak 114 kilograma droge spakovane u kutije na kojima je bilo naznačeno da je reč o drvenom uglju.

- U operaciji su uhapšena dva državljanina Srbije, koji nisu ranije bili poznati policiji, ali se sada terete za delo protiv javnog zdravlja, pošto se sumnja da su trgovali drogom. Istraga je trajala više meseci, jer se pojavila sumnja da se na industrijskom skladištu u Polinjono Junkarilu pakuje droga u kutije za drveni ugalj i odatle distribuira širom Evrope - saopštila je španska policija.

Hapšenje Srba u Španiji
foto: Foto: MUP Španije

Agenti civilne garde angažovani su i poslati da prate brod koji je bio sumnjiv.

- Primetili su rentakar kako sa dve osobe stiže do samih vrata broda i zaustavili ih. Kod njih je pronađeno pet kilograma vakuumirane marihuane koju su nameravali da ubace u brod, a u samom brodu još 109 kilograma droge - navode mediji, prenosi Kurir.

Kamioni i brodovi

- Kasnija istraga utvrdila je da je to bila uobičajena šema ove grupe. Drogu bi doneli na brod, tu bi je stavljali u kartonske kutije koje su ubacivali u vreće, pa onda pakovali na palete. Posle toga, palete su pakovane na kamione koji prevoze ugalj - piše Lavangardija. Pored spakovane droge, pronađena je nezapakovana marihuana, ali i mašina za pravljenje vreća i prazne kutije.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.