ČUME JE SUVA EMINENCIJA PODZEMLJA, PREŠAO JE PUT OD KRALJA DO SVEDOKA SARADNIKA! Ovako je tekao njegov razvojni put
Ljubiša Buha Čume, Foto: Ana Paunkovič

podzemlje

ČUME JE SUVA EMINENCIJA PODZEMLJA, PREŠAO JE PUT OD KRALJA DO SVEDOKA SARADNIKA! Ovako je tekao njegov razvojni put

Na našim prostorima već odavno postoji izreka da bi čitav region procvetao kada bi svi sarađivali kao mafijaši

Objavljeno:

Ljubiša Buha Čume (56), godinama je važio za sivu eminenciju srpskog podzemlja i jednog od najmoćnijih ljudi u državi. Tek nakon atentata na premijera Zorana Đinđića, kada postaje svedok saradnik u procesu za ubistvo, dospeva u žižu interesovanja javnosti, koja saznaje mnoge detalje o njegovim poslovima s one strane zakona.

Neki od ključnih detalja o razvojnom putu šefa surčinskog klana ostali su ipak skriveni. Sve do danas! U službenoj belešci bezbedonosnih službi otkrivaju se dosad nepoznati detalji kako o Čumetu.

Na našim prostorima već odavno postoji izreka da bi čitav region procvetao kada bi svi sarađivali kao mafijaši, što se potvrđuje i u slučaju Buhe i nedavno hapšenog kralja crnogorskog podzemlja Branislava Brana Mićunovića (67). Njih dvojica su, kako piše u dokumentima tajnih službi, udružili snage na otklanjanju štetnih posledica po državni vrh Crne Gore i Srbije posle svedočenja biznismena Ratka Kneževića, koji ih je optužio za učešće u organizovanom švercu cigareta. Za otklanjanje mogućih posledica te afere po državni vrh Crne Gore bio je zainteresovan i sam Mićunović. Osim toga, Buha je bio i u kontaktu sa Savom Grbovićem, zvanim Džigi, rođakom i jednim od najbližih saradnika Mićunovića.

(Espreso.co.rs/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.