TIP KOJI JE PIJAN KOLIMA UBIO ŽELJKA (19) OSTAJE U PRITVORU: Kad su mu uzeli krv, imali su i šta da vide
Jeziva nesreća, Foto: Kurir

potresno

TIP KOJI JE PIJAN KOLIMA UBIO ŽELJKA (19) OSTAJE U PRITVORU: Kad su mu uzeli krv, imali su i šta da vide

Ugašen je mladi život

Objavljeno:

Više javno tuzilaštvo u Nišu je donelo naredbu o sprovođenju istrage i predložilo određivanje pritvora protiv okrivljenog M. P. (38) iz sela Šainovac, zbog sumnje da je 28. decembra oko 22.30 časova izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo pešak Željko Ristić (19).

M. P. se sumnjiči da je automobilom marke „golf 2“ naleteo na Ristića, koji se vraćao sa posla u Leskovcu, usmrtio ga na licu mesta, a onda pobegao sa mesta nesreće! M. P. je uhapšen iste večeri dok je bio na trežnjenju od alkohola u KC Niš, budući da je u krvi imao, prema do sada dostupnim informacijama, više od 1,8 promila.

- Više javno tuzilaštvo u Nišu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv M. P. iz sela Šainovac zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 stav 2 u vezi člana 289 stav 1 KZ i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi iz člana 296 KZ. Takođe, Višem sudu u Nišu je podnet predlog za određivanje pritvora protiv okrivljenog, zbog opasnosti od bekstva, radi sprečavanja uticanja na svedoke, kao i zbog visine zaprećene kazne za navedeno krivično delo, čije je izvrsenje uznemirilo javnost - saopštio je portparol Višeg javnog tužilaštva Borislav Radonjić.

Napad, Policija, Skupština
foto: Nemanja Nikolić

Prema podacima dobijenim od Zavoda za sudsku medicinu analizom je utvrđeno da je M. P. imao 1,87 promila alkohola u krvi. No, budući da je osumnjičenom uzeta krv posle nesreće, tek nakon što je pronađen, veštačenjem će biti utvrđen stepen alkoholemije u momentu kada je izazvao ovu tešku saobraćajnu nesreću.

Nakon saslušanja u Višem sudu u Nišu, vozaču M.P. je određen pritvor do 30 dana.

Podsetimo, Željko je nastradao na svega stotinak metara od kuće u kojoj je živeo sa majkom, babom i dedom.

Kako su za "Blic" ispričali baba i deda poginulog mladića, kobne noći oni su ga čekali, jer kako kažu, nikada ne idu na spavanje dok on ne dođe s posla.

- Ja i žena smo sedeli kući i čekali ga kao i svaki put. Radio je drugu smenu u fabrici APTIV u Leskovcu i uvek je bio kući do 22.35 časova. Dođe, popije kafu, nekad večera, nekad ne, međutim, sada ga nije bilo.... Pomislio sam možda je gužva u saobraćaju pa će doći kasnije. Prođe još pet minuta - nema ga i ja kažem ženi: "Pozovi ga da vidimo gde je“ - ispričao je Nikola, deda poginulog mladića.

Njegova supruga, a Željkova baba, ga je tada pozvala na mobilni telefon, međutim poziv je bio odbijen.

- U tom trenutku smo videli kako policija s rotacionim svetlima prolazi pored naše kuće. Žena mi kaže "ima neki udes na ulici". Izašao sam tamo i kažu mi ljudi da su nekog dečka udarila kola. Ja im kažem: "More moj ga unuk nema. Uvek dolazi do 22.35 a sada ga nema". Išli smo bliže do mesta nesreće i kad smo prišli na par metara videli smo da kraj puta leži moj unuk Željko - priča nesrećni čovek.

- Videla sam policija na ulici, izađoh u spavaćici. Vičem mužu: „Nikola izlazi, dete mi ga nema“. Zagrnula sam se jaknom, otišla tamo, a oni me vraćaju. Gurnula sam policajca, prišla do njega, da ga vidim, a dvojica me vratiše nazad... - dodala je uplakana baba poginulog Željka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.