HOROR U VRNJAČKOJ BANJI: Monstrum preti bivšoj devojci da će JOJ SILOVATI BRATA! A to nije ono NAJJEZIVIJE!
nASILJE U PORODICI, Foto: Profimedia

STOP NASILJU

HOROR U VRNJAČKOJ BANJI: Monstrum preti bivšoj devojci da će JOJ SILOVATI BRATA! A to nije ono NAJJEZIVIJE!

A. D. kaže da je sa osumnjičenim bila u vezi pet godina, ali da je on počeo da je teroriše kad ga je ostavila

Objavljeno:

Devojka A. D. (26) iz Vrnjačke Banje tvrdi da joj je poslednjih meseci život postao pakao, zbog bivšeg dečka (26), koji joj, kako kaže, preti ubistvom, sačekuje je ispred firme i stana i šalje joj jezive poruke, a uprkos njenim prijavama, nalazi se na slobodi, jer je kažnjen merom zabrane prilaska i kaznom od 30.000 dinara za njeno kršenje!

A. D. kaže da je sa osumnjičenim bila u vezi pet godina, ali da je on počeo da je teroriše kad ga je ostavila.

Psihička tortura

- Još dok smo bili zajedno, počela je njegova psihička tortura. Pravio mi je scene na poslu i gde god je stigao - priča A. D. i dodaje da je bivši od raskida non-stop zove i šalje joj preteće i uznemiravajuće poruke zbog toga što ne želi da mu se vrati.

- Sačekao me je ispred firme 4. decembra, polivao me pivom, vređao me i gađao flašom. Poruke koje mi je slao su jezive. Preti da će me zaklati, da će mi silovati brata. Slikao je nož, koji će mi, kako je napisao, zariti u grudi i kleo se u svoje najmilije da će to zaista i uraditi. Ostavljao je mrtvački krst ispred mog auta - kaže sagovornica i dodaje da je - u strahu za svoj život, ali i za život svoje porodice - više puta prijavljivala policiji nekadašnjeg momka.

- Umesto da mu odrede pritvor, njemu je izrečena samo mera zabrane prilaska, i to do 5. januara 2021. Međutim, on je meru prekršio, pa je 12. decembra došao ispred kuće mog sadašnjeg dečka, lupao na prozor i vrata - kaže A. D.

Kako dodaje, iste večeri je slučaj prijavila nadležnima.

- Tada mu je izrečena opomena i, kako sam saznala, novčano je kažnjen sa 30.000 dinara zbog kršenja zabrane prilaska - očajna je devojka i pita se "da li treba da je ubije da bi se našao u pritvoru".

- S njim se nešto dešava, u pogledu mu vidim da je spreman da mi naudi i zaista se bojim - kaže A. D. U policiji su nam potvrdili da je žena (26) iz Vrnjačke Banje više puta podnosila prijave protiv mladića.

Krivične prijave

- Policija je svaki put odmah reagovala, preduzela sve mere iz svoje nadležnosti i osumnjičenom izrekla hitne mere zabrane prilaska i komunikacije sa žrtvom - rekli su iz MUP i dodali da je policija obavestila prekršajni sud o tome da je osumnjičeni 12. decembra prekršio meru zabrane prilaska. - Protiv osumnjičenog policija je, takođe, po nalogu tužilaštva, podnela više krivičnih prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio nasilje u porodici, kao i jednu krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti - naveli su u policiji.

Jezive poruke Ubiću ti brata, ti ćeš gledati

U porukama koje nam je prosledila A. D., a za koje tvrdi da joj ih je slao bivši dečko, uz fotografiju noža piše: "Evo, ovim ću sad da te zakoljem. Evo, kunem ti se u sve na svetu", ali i poruke: "Ubiću i tebe i brata. Ali prvo ću njega da ti gledaš. To jest ubiće njega nešto drugo", "Silovaću ti brata, pokaži slobodno mami i tati".

Advokat: Pogrešna odluka suda

Advokat Jasna Kolaković Smiljanić iz Kraljeva, saradnica udruženja "Fenomena", koje se bori protiv nasilja nad ženama, kaže da je problem, koji A .D. opisuje visokog stepena opasnosti po život žene.

- Ukoliko je ovo tačno, reč je o je kompleksnom problemu koji traje dugo, pa je važno da Osnovno javno tužilaštvo u Kraljevu najhitnije reaguje kako bi se sačuvao život žene koja ovo nasilje trpi - objašnjava advokatica: - Kako učinilac krši hitne mere zaštita od nasilja, pogrešna je i opasna odluka suda da mu se umesto kazne zatvora od 60 dana, izrekne novčana kazna.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.