USPELO MU JE: Odloženo suđenje Malčanskom berberinu, imao je samo 1 zahtev od suda
Ninoslav Jovanović, Foto: Printscreen

šok

USPELO MU JE: Odloženo suđenje Malčanskom berberinu, imao je samo 1 zahtev od suda

Ovakav Jovanovićev potez bio je očekivan, s obzirom na to da od početka krivičnog postupka pokušava da opstruira suđenje

Objavljeno:

Današnji glavni pretres u krivičnom postupku protiv Ninoslava Jovanovića (48) iz Malče, kojem se sudi za otmicu i svirepo zlostavljanje dvanaestogodišnje devojčice, odložen je jer je Malčanski berberin tražio izuzeće višeg javnog tužioca u Nišu i njegovog zamenika.

Kako se saznaje, suđenje će biti nastavljeno 30. decembra do kada Apelacioni tužilac treba da odluči o njegovom zahtevu.

Ovo nije prvi put da Jovanović traži izuzeće zastupnika javne optužbe. To je učinio već na početku suđenja kada je tražio izuzeće zamenika javnog tužioca Mirjane Velimirović. O tom zahtevu odlučivala je tužilac Borica Mitić koja je njegov zahtev odbila.

Međutim, Jovanović je sada zatražio i njeno izuzeće, a Zakon o javnom tužilaštvu predviđa da u tom slučaju odluku donosi neposredno viši tužilac, što je u ovom slučaju Apelacioni tužilac.

Ovakav Jovanovićev potez bio je očekivan, s obzirom na to da od početka krivičnog postupka pokušava da opstruira suđenje.

Podsećanja radi, na poslednjem glavnom pretresu tražio je uvid u sudske spise, kako bi navodno pronašao propuste u sudskom postupku što nije uobičajeno postupanje za optuženog.

Jovanović je dvanaestogodišnjakinju oteo 20.decembra prošle godine u Brzom Brodu na putu do škole. Spasena je 29. decembra, ali je on izmicao progoniteljima do 5. januara ove godine kada je uhapšen na groblju u rodnom selu.

Krivični postupak protiv Malčanskog Berberina, tako nazvanog zbog navike da svoje žrtve šiša pre nego što ih napadne, započeo je 29. maja ove godine pred Višim sudom u Nišu. Radi zaštite maloletne žrtve, sudski postupak je zatvoren za javnost.

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.