NASTAVAK SUĐENJA MALČANSKOM BERBERINU: Danas će ONI da svedoče o psihičkim traumama male Monike!
Ninoslav Jovanović, Foto: Kurir tv printscreen

viši sud u nišu

NASTAVAK SUĐENJA MALČANSKOM BERBERINU: Danas će ONI da svedoče o psihičkim traumama male Monike!

Ninoslav Jovanović oteo je devojčicu 20. decembra, a ona je u zatočeništvu provela čitavih 9 dana

Objavljeno:

Saslušanjem neuropsihijatara koji su veštačili žrtvu, danas će pred Višim sudom u Nišu biti nastavljeno suđenje Ninoslavu Jovanoviću (48) iz sela Malče optuženom za otmicu i svirepo zlostavljanje dvanaestogodišnje devojčice.

Nakon što su sudsko medicinski veštaci dali svoj sud o fizičkim povredama koje je maloletnica zadobila tokom devetodnevnog zatočeništva, neuropsihijatri treba da se izjasne o uticaju preživljene traume na njenu psihu.

U daljem toku današnjeg suđenja i tužilaštvo i odbrana imaće mogućnost da iznesu predloge za izvođenje još nekih dokaza.

O njihovim predlozima, ako ih bude bilo, odlučiće predsedavajući sudskog veća. Ukoliko ne bude novih dokaznih predloga, sud bi mogao da zakaže iznošenje završnih reči što je poslednji korak do prvostepene presude.

Jovanović je, podsetimo, dvanaestogodišnjakinju oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu na putu do škole. Spašena je 29. decembra ali je manijak izmicao progoniteljima do 5. januara ove godine kada je uhapšen na groblju u rodnom selu.

Malčanski berberin
foto: Printscreen

Postupak počeo 29. maja

Krivični postupak protiv Malčanskog Berberina, tako nazvanog zbog navike da svoje žrtve šiša pre nego što ih napadne, započeo je 29. maja ove godine pred Višim sudom u Nišu.

On je tada zatražio izuzeće zamenika Višeg javnog tužioca i požalio se da nije upoznat sa sadržinom psihijatrijskog veštačenja, zbog čega je pripremno ročište odloženo.

Prilikom ponovnog pojavljivanja pred sudom, Jovanović je doveo u pitanje neuropsihijatrijsko veštačenje, odnosno tvrdio je da je zločin počinio u neuračunljivom stanju. Zbog toga su u nastavku suđenja neposredno ispitani i neuropsihijatri ali i psiholog koji se bavio strukturom ličnosti optuženog.

U daljem toku postupka iskaz su dali lekari niškog Kliničkog centra koji su zdravstveno zbrinuli devojčicu nakon što je spašena iz ruku otmičara. Svedočila je maloletnica i detaljno opisala golgotu koju je prošla dok je bila u rukama manijaka.

Izjašnjavali su se i lekari iz Zavoda za sudsku medicinu koji su veštačili povrede devojčice ali i biološke tragove koji terete Jovanovića.

Mada se glavni pretresi zakazuju u razmaku od par nedelja, suđenje ulazi u sedmi mesec s obzirom na to da sud ne želi da napravi bilo kakav propust koji bi Jovanoviću omogućio da pobije sudsku odluku u postupku po pravnim lekovima.

Zbog svireposti zločina i činjenice da je iza rešetaka zbog istovrsnih krivičnih dela proveo 22 godine, Malčanski berberin bi mogao da prvi u Srbiji bude osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

(Espreso.co.rs / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.