DETALJI DRAME KOD MANASTIRA UVAC! Navigacija 6 Rusa odvela u BEZDAN, jedva ih izvukli iz mećave
Spašeni Rusi iz mećave, Foto: Foto: Kurir / J.R.

HAOS

DETALJI DRAME KOD MANASTIRA UVAC! Navigacija 6 Rusa odvela u BEZDAN, jedva ih izvukli iz mećave

Ruski državljani su putovali po Srbiji i Crnoj Gori a zbog loše navigacije završili su zaglavljeni u snegu.

Objavljeno:

Vatrogasci iz Užica i Čajetine spasli su šestoro državljana Rusije iz kombija zaglavljenog u snegu u mestu Stublo, na putu prema manastiru Uvac.

U kombiju se nalazilo dva bračna para i dvoje, devojčica stara 10 godina i beba. Kako se saznaje, Rusi su putovali ka Žabljaku a navigacija ih je loše navela ka manastiru Uvac.

- Nisu znali koga da pozovu, pa su pozvali svoju ambasadu, koja je obavestila vatrogasce u Užicu. Naše ekipe sa četiri vozila i osam vatrogasaca spasilaca odmah su se uputile ka njima i bez problema su ih našli. Najpre smo zbrinuli bebu, devojčicu i žene - ispričao je za Kurir komandant Vatrogasno spasilačkog bataljona u Užicu Ivan Bacetić.

Kako je rekao, ruski državljani su putovali po Srbiji i Crnoj Gori a zbog loše navigacije završili su zaglavljeni u snegu.

- Uspeli smo za pola sata za izvučemo kombi iz snega, a na vozilu nije bilo zimskih lanaca. Apelujemo na sve vozače i turiste da obavezno koriste lance u zimskim uslovima. Takođe, savetujemo turistima da imaju mapu i da se ne oslanjaju previše na navigaciju, jer često nisu mape nisu ažurirane - rekao je Bacić za Kurir.

(Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.