OZBILJNA POTRAGA ZA NESTALIM AVIONOM: Helikopter oružanih snaga BIH nadleće područje iznad KOZARE
Civilni avion nestao sa radara oko 14 časova, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

CIVILNI AVION

OZBILJNA POTRAGA ZA NESTALIM AVIONOM: Helikopter oružanih snaga BIH nadleće područje iznad KOZARE

Po dolasku u traženu zonu, posada je počela pretraživati teren, u ciju lociranja mesta nestanka aviona, te pronalaska i spašavanja posade aviona

Objavljeno:

Helikopter Oružanih snaga BiH uključen je danas posle podne u potragu za civilnim avionom koji je nestao u području Omarske, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U saopštenju se precizira da je civilni avion nestao sa radara oko 14 časova, te da je u 14.15 Spasilačko-koordinacijski centar Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH uputilo poziv dežurnoj Službi traganja i spasavanja Oružanih snaga, koju čini posada iz sastava Drugog helikopterskog skvadrona, stacionirana u kasarni Rajlovac, prenosi Srpskainfo.

U skladu sa procedurama propisanim za angažovanje Službe traganja i spasavanja Oružanih snaga odmah po prijemu poziva, dežurna posada je preduzela pripreme helikoptera UH-1H za zadatak traganja i spasavanja, te uzletela prema području Omarske.

Po dolasku u traženu zonu, posada je počela pretraživati teren, u ciju lociranja mesta nestanka aviona, te pronalaska i spašavanja posade aviona.

Policijskoj upravi Gradiška prijavljeno je da je danas sa Aerodoroma Banjaluka poleteo sportski avion koji je prevozio vakcine za životinje i da su sa pilotom izgubli kontakt na području Omarske.

(Espreso.co.rs / Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.