ZNALI SU GA KAO CRNOGORCA ČIJE IME NE SME DA SE IZGOVORI: Biznismen za trostruko ubistvo zelenaša dobio 35 godina!
Ilustracija, Foto: Privatna arhiva

HRONIKA

ZNALI SU GA KAO CRNOGORCA ČIJE IME NE SME DA SE IZGOVORI: Biznismen za trostruko ubistvo zelenaša dobio 35 godina!

Branko Sekulović, vlasnik firme "S kompani" proglašen krivim za smrt Vladimira Samardžića Globusa, Dušana Pejovića i Darka Živanovića

Objavljeno:

Biznismen Branko Sekulović, vlasnik firme “S kompani” osuđen je juče na 35 godina zatvora, pošto ga je Viši sud u Beogradu oglasio krivim za trostruko ubistvo koje je 2007. godine počinio u prostorijama svoje firme. Pištolj iz kog je Sekulović, prema navodima optužnice, pucao 28. septembra 2007. i ubio Vladimira Samardžića Globusa (29), Dušana Pejovića (24) i Darka Živanovića (22) nikada nije pronađen.

Sudija je vrlo kratko obrazložio presudu ne ulazeći u ocenjivanje izvedenih dokaza niti obrazlažući visinu kazne. U sudnici su bili prisutni roditelji ubijenih. Otac jednog od njih je demonstrativno izašao iz sudnice kada je čuo presudu, a majka jednog od ubijenih je rekla da smatraju da je kazna od 35 godina za tri života preblaga, piše Politika.

Ovo je druga prvostepena presuda izrečena Sekuloviću. Prvu, kojom je takođe bio osuđen na 35 godina zatvora, posle razmatranja žalbi, ukinuo je Apelacioni sud i naložio novo suđenje. I na ovu presudu stranke u postupku imaju pravo žalbe.

Posle zločina u preduzeću “S kompani”, Sekulović je pobegao iz Srbije i punih devet godina bio u bekstvu. Tokom prvog pojavljivanja pred sudom, negirao je navode optužnice tvrdeći da nije izvršio zločin koji mu se stavlja na teret. Kako je rekao, trostruko ubistvo počinio je “Crnogorac čije ime ne sme da izgovori”.

Sekulović je kazao i da je bio suvlasnik u firmi “S kompani” i da je, kada je zapao u finansijske probleme, bio prinuđen da od pokojnih, ali i pomenutog Crnogorca, za koga je naveo da već ima jedno ubistvo iza sebe, pozajmljuje novac na kamatu. Dodao je i da su kamate rasle i da je stalno bio dužan trojici sada pokojnih mladića i pomenutom Crnogorcu.

Tokom iznošenja završnih reči, postupajući tužilac zatražio je od suda da Sekulovića najstrože kazni za krivično delo ubistva i da mu se produži pritvor. Nasuprot tužiocu, odbrana je zahtevala od suda da okrivljenog oslobodi odgovornosti, tvrdeći da ne postoji nijedan dokaz protiv njega, kao i da su forenzičari utvrdili da nije pucano iz pištolja koji je Sekulović legalno posedovao.

(Espreso.co.rs/ Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.