JEZIVI DETALJI UBISTVA MONAHA! Ševo nije planirao da ga ubije, ali se tačno zna kako se sve desilo
Dragan Ševo, Foto: Printscreen/Novosti.rs

horor

JEZIVI DETALJI UBISTVA MONAHA! Ševo nije planirao da ga ubije, ali se tačno zna kako se sve desilo

Nakon zločina je pobegao za Banjaluku, automobilom u kojem ga je čekao vozač

Objavljeno:

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora Draganu Ševi (40), osumnjičenom za ubistvo monaha Stefana Ačića, koga je 7. decembra izbo nožem u manastiru Glogovac kod Šipova.

Pritvor je predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni sakriti, uništiti i izmeniti tragove važne za dalji postupak, kao i zbog težine dela i takozvanog uznemirenja javnosti. Novinarima nije dozvoljeno da prisustvuju ročištu za pritvor u Okružnom sudu u Banjaluci.

Kako se saznaje Ševo je i tokom saslušanja u Tužilaštvu priznao zločin, ponavljajući da ubistvo nije planirao već da je od monaha tražio novac.

- Poznavali su se odranije i kada je Ševo iz Banjaluke došao do manastira, monah ga je dočekao u prizemlju objekta u kojem se nalazi konak. Servirao mu je večeru i tu su kratko razgovarali. Ševo tvrdi da je tražio novac kako bi platio svoje dugove i obaveze koje je imao - kaže izvor blizak istrazi.

Ševo je ispričao i da je na stolu uočio vrećicu s novcem od priloga, ali monah nije hteo da mu preda novac. Govorio mu je da on ne sme to da učini, te da za novac mora pitati starešinu manastira.

- Nakon što je odbio da mu da novac Ševo je izvadio nož koji je imao kod sebe i došlo je do prepirke. Ševo je tokom saslušanja tvrdio da nije imao nameru da ubije, već da je nožem želeo da zaplaši monaha. Međutim, ta priča "ne pije" vode jer mu je zadao dva snažna udarca nožem u grudi. Koliko su udarci bili jaki svedoči i činjenica da je monahu probijena grudna kost i to udarcem odozgo - pojašnjava izvor iz istrage.

On navodi da je Ševo zatim ukrao novac, dok je teško ranjenog monaha čak zaključao u jednoj prostoriji. Potom je sa više mesta iz unutrašnjosti objekta pokupio sve kovanice i papirni novac koji je pronašao. Ispostavilo se da se radi o iznosu od 1.200 do 1.300 maraka, u raznim valutama. Nakon toga je pobegao za Banjaluku, automobilom u kojem ga je čekao vozač.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.