ŠEVO JE UBIO MONAHA KOJI MU JE POMOGAO, ZARIO MU JE NOŽ U GRUDI: Sad je sve ispričao, OVO MU JE BILA NAMERA
Dragan Ševo, Foto: Printscreen

ZLOČIN

ŠEVO JE UBIO MONAHA KOJI MU JE POMOGAO, ZARIO MU JE NOŽ U GRUDI: Sad je sve ispričao, OVO MU JE BILA NAMERA

On kaže da je Ševo tvrdio da je nožem prvo pokušao da zaplaši monaha

Objavljeno:

Dragan Ševo tokom saslušanja u policiji priznao je ubistvo monaha Stefana Ačića i inspektorima ispričao svoju verziju ovog nezapamćenog zločina u manastiru Glogovac kod Šipoca, saznaju "Novosti".

Izvor blizak istrazi kaže da je Ševo tvrdio da nije planirao ubistvo monaha, već da je želeo da se dokopa novca od priloga.

"Tvrdio je da je u manastir došao jer mu je trebao novac. Radi se o teškom kockaru, koji je imao dosta dugovanja, pa je na sve načine pokušavao da se domogne novca. Budući da je ranije boravio u manastiru, znao je da monasi imaju novca od priloga" kaže izvor blizak istrazi.

On kaže da je Ševo tvrdio da je nožem prvo pokušao da zaplaši monaha.

"On tvrdi da ubistvo nije planirao, već da se stvar otela kontroli. Tvrdi da je nožem pokušao zaplašiti monaha, ali mu se on usprotivio. Stefan nije želeo da popusti i da mu preda novac. Navodno je bilo i naguravanja i tada je izbo monaha po grudima" pojasnio je izvor iz istrage.

Ševo je tokom ispitivanja ispričao i da vozač, koji ga je dovezao do manastira Glogovac, nije znao za ubistvo sve dok se nisu vratili za Banjaluku kada je vest o ubistvu monaha pročitao na Fejsbuku.

Zločin se dogodio 7. decembra i Ševo je dva dana bio u bekstvu. Lociran je i uhapšen u motelu "Nana", gde se prijavio pod svojom ličnom kartom. Tokom hapšenja je sam sebe nožem ubo u grudi, zbog čega je operisan i do juče je boravio u bolnici. Prvi rezultati istrage ukazuju da je iz manastira ukradeno nešto više od 100 maraka.

Ubica je identifikovan zahvaljujući monahu koji je, pre nego što je izdahnuo, telefonom pozvao drugog monaha i rekao mu da krvari i da ga je "Dragan ubo nožem".

(Espreso.co.rs/novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.