ELEZ JE ZBOG OVE PLEJBOJ ZEČICE HTEO DA UBIJE KUMA: Kada vidite kako izgleda pašće vam vilice (FOTO)
Darko Elez hapšenje u Batajnici, Foto: FOTO: MUP SRBIJE/PRIVATNA ARHIVA

šok

ELEZ JE ZBOG OVE PLEJBOJ ZEČICE HTEO DA UBIJE KUMA: Kada vidite kako izgleda pašće vam vilice (FOTO)

Elez i članovi njegovog klana više puta su izlazili pred sud zbog šverca droge, iznuda, brutalnih likvidacija, a sam Elez je čak pokušao da ubije i rođenog kuma.

Objavljeno:

Darko Elez (40), označen kao ozloglašeni regionalni mafijaš sa debelim dosijeom, juče je uhapšen u prostorijama firme “EHL Transport” u Batajnici, gde prilikom privođenja nije pružao otpor. Nakon saslušanja određen mu je privremeni pritvor od 18 dana.

Ubrzo nakon njegovog hapšenja stigao je uahtev od Bone i Hercegovine za njegovo izručenje, a budući da Elez ima dva pasoša pitanje je gde ćemu biti suđeno za umešanost u organizovani kriminala.

Elez i članovi njegovog klana više puta su izlazili pred sud zbog šverca droge, iznuda, brutalnih likvidacija, a sam Elez je čak pokušao da ub ije i rođenog kuma.

Elez je optužen da je početkom 2006. podstrekao Andriju Gavrilovića da nađe osobe koje će ubiti njegovog kuma Đorđa Ždrala, za šta je bio spreman da plati 150.000 evra, ali ove tvrdnje na sudu nisu dokazane.

Slobodanka Tošić
foto: Foto: Facebook/Slobodanka Tošić

Elez je 23. decembra 2015. bio drugi put oslobođen optužbe da je 6. oktobra 2006. naredio ubistvo Ždrala u Istočnom Sarajevu, ispred kafića „Sport“. Ždral je tada uzvratio hicima i ranio Strahinju Rašetu, koji je prema optužnici dobio zadatak da ga likvidira. Zbog nedostatka dokaza oslobođen je i Nebojša Joksović Joksa, svedok saradnik u postupku protiv Darka Šarića.

Mnogo su pisali i o njegovom sukobu sa kumom Ždralom. Jedna verzija kaže da je bratska ljubav pukla zbog fatalne misice i „Plejboj“ zečice Slobodanke Tošić. Ona je navodno prvo bila Elezova devojka, a potom je uplovila u vezu sa Ždralom.

Ždrale je u aprilu 2014. u sudu BiH opisao kako je došlo do prvog pokušaja ubistva 13. aprila 2006. i drugog 6. oktobra iste godine. Potvrdio je da je u prvom napadu prepoznao kao napadače Darka Eleza i Anđelka Veljančića, a u drugom Strahinju Rašetu za koga je saznao da je plaćeni ubica iz Šapca.

Ždrale je govorio i o svojim kumovskim vezama sa Elezom i prirodi njihovih odnosa od prijateljstva do oružanih sukobljavanja njihovih klanova i ubistava, koja su potresala Istočno Sarajevo nekoliko godina. Rekao je da ga je samo smrt mogla sprečiti da tada ne svedoči protiv Eleza.

Tužilaštvu je ranije predao pisma i božićne čestitke koje mu je slao Elez u cilju, kako je naveo, promene iskaza. Ždrale se nalazi u KPZ Foča, gde izdržava dvadesetogodišnju kaznu zatvora zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera, nekadašnjeg načelnika Uprave policije RS 7. juna 2000. godine u Bijeljini.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.