OGLASIO SE VULIN O HAPŠENJU DARKA ELEZA: 1 je od najzloglasnijih kriminalaca u Srbiji i Republici Srpskoj
Printscreen, Foto: Ministarstvo odbrane

hapšenje

OGLASIO SE VULIN O HAPŠENJU DARKA ELEZA: 1 je od najzloglasnijih kriminalaca u Srbiji i Republici Srpskoj

- Za ovo lice se vezuju ubistva, šverc droge, reket. Njegovim hapšenjem gradjani Srbije, ali i gradjani BiH mogu da budu mirniji

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je danas da je hapšenje jednog od "najzloglasnijih" kriminalaca čije žrtve su gradjani i Srbije i Srpske D.E. (1980) je dokaz da će u obračunu sa mafijom najpre pasti najveći mafijaši.

- Hapšenje D.E. je dokaz da nema zaštićenih i da niko nije iznad zakona i države - ocenio je Vulin. On je naveo da je policija juče, postupajući po nalogu Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, lišila slobode D.E. i privela ga nadležnom sudu na dalje postupanje i nadležnost.

- Osumnjičeni je višestruki povratnik u izvršenju najtežih krivičnih dela - dodao je ministar. Saopštio je da je D.E, 2011. godine Viši sud u Beogradu, po optužnici specijalnog Tužilaštva za organizovani kriminal, osudio na devet godina zatvora zbog vršenja ukupno pet krivičnih dela medju kojima su i krivična dela iznuda i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Imenovani je, dodao je Vulin, organizovao kriminalnu grupu od još pet lica koja je tokom 2009. godine iz Crne Gore prokrijumčarila 44 kilograma opojne droge skank, radi preprodaje na ilegalnom tržištu.

- Za ovo lice se vezuju ubistva, šverc droge, reket. Njegovim hapšenjem gradjani Srbije, ali i gradjani BiH mogu da budu mirniji - naveo je ministar u pisanoj izjavi.

Mediji u Srbiji navode da je po Interpolovoj poternici uhapšen Darko Elez (46), koji se tereti za najteža krivična dela medju kojima su ubistva, pokušaji ubistva, iznude, šverc cigareta i oružja.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.