NA OVOM MESTU JE PRE 6 GODINA UBIJENA MALA TIJANA: Njen tata je sada snimio klip, IMA JAKU PORUKU
Igor Jurić na mestu gde mu je dete mučeno i ubijeno, Foto: Printscreen/Facebook/Igor Jurić

potresno

NA OVOM MESTU JE PRE 6 GODINA UBIJENA MALA TIJANA: Njen tata je sada snimio klip, IMA JAKU PORUKU

Jurićeva sudbina može da zadesi svakog od nas ukoliko mi i država ne reagujemo na vreme i sprečimo pošast

Objavljeno:

Tijana Jurić, petnaestogodišnja devojčica iz Subotice oteta je i ubijena u noći između 25. i 26. jula 2014. godine u blizini sela Bajmoka. Njeno telo pronađeno je nakon dvanaest dana mučne potrage, 7. avgusta, na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja, a za njeno ubistvo osuđen je na doživotnu robiju mesar Dragan Đurić (34) iz Surčina koji na suđenju nije pokazao ni trunku kajanja.

Otac tragično nastradale devojčice Igor Jurić, nakon njene smrti pokrenuo je fondaciju "Tijana Jurić" koja je uspela da izdejstvuje doživotnu robiju za teško ubistvo, silovanje, obljubu nad maloletnom osobom, trudnicom i nemoćnim licem, što je podržalo oko 160.000 građana.

Danas je Jurić na svom Fejsbuk profilu objavio snimak sa mesta gde je njegovo dete ubijeno i poslao snažnu poruku i državi i građanima, a tiče se bezbednosti dece, jer Jurićeva sudbina može da zadesi svakog od nas ukoliko mi i država ne reagujemo na vreme i sprečimo pošast.

"Nalazim se u Bajmoku u naselj Rata, tačno na ovom mestu gde sada stojim je pre 6 godine dovedena Tijana posle otmice, mučena tri i po sata i na kraju ubijena. Ona je oteta kilometa i po odavde, sportskom centru gde se nalazilo još stotinjak dece, sudbina je htela da te večeri strada Tijana. Ona nije spašena između ostalog što su institucije zakazale, što joj nije pružena pomoć iako je bilo mogućnosti za to. Mi se zalažemo da ako se ikada bilo koje dete nađe u takvoj situaciji, da mi kao društvo tom detetu pomognemo i uradimo sve. Dragi poslanici, svima sam uputio koverte da nas podržite, radi se o tome da kada nestane jedno dete da odreagujemo što brže možemo, niko od vas nije nas podržao. Nijedan od predsednika poslaničkih grupa nije hteo da razgovara sa mnom, tema je bezbednost dece i nestanak dece. Dragi, predsedniče, premijerko razmislite da vam se dete nađe u rukama ubice, a da država neće da uradi ono što može, ja neću odustati, neće odutati građani Srbije", rekao je u potresnom snimku Igor Jurić.

Podsetimo, Jurić je poslao na više adresa predlog uvođenja Alert sistema u Srbiju koji ima za cilj što brže širenje i objavljivanje informacija u javnosti u specifičnim slučajevima nestale dece.

Objave putem različitih medija – televizijskih i radio emisija, Interneta, SMS poruka, ekrana na bankomatima, autoputevima itd. mogu da dopru do građana koji će zapamtiti lice deteta i potencijalno ga uočiti ili imati validne informacije koje policiji mogu da pomognu u potrazi.

Amber Alert sistem predstavlja mehanizam koji zvanično funkcioniše u SAD, Belgiji, Češkoj, Francuskoj, Nemačkoj, Grčkoj, Malti, Irskoj, Poljskoj, Bugarskoj, Italiji, Holandiji, Portugalu, Rumuniji, Španiji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Nastao je u Sjedinjenim Američkim Državama 1996. godine. Naziv je dobio po Amber Hagerman, devetogodišnjoj devojčici iz Teksasa, koja je oteta i ubijena.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.