MASAKR U KAFIĆU "PANDA": Seli su da popiju piće nakon škole, onda su u lokal upali članovi OVK
Zločin u kafiću "Panda" dogodio se 14. decembra 1998, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ALBAN BUJARI

UŽASNO

MASAKR U KAFIĆU "PANDA": Seli su da popiju piće nakon škole, onda su u lokal upali članovi OVK

Nakon zločina usledila su hapšenja u Peći, ali na kraju niko nije osumnjičen

Objavljeno:

Danas se navršavaju 22 godine od ubistva šest srpskih mladića u kafiću "Panda" u Peći, a počinioci ovog jezivog zločina i dalje su nepoznati.

Zločin u kafiću "Panda" u Peći dogodio se 14. decembra 1998. Tog dana dvojica maskiranih ljudi ušli su u kafić i rafalnom paljbom iz automatskog oružja usmrtili petoricu srednjoškolaca i jednog studenta.

Ubijeni su Ivan Obradović (14), Zoran Stanojević (18), Svetislav Ristić (17), Dragan Trifović (17) i Vukosav Gvozdenović (17) i student Ivan Radević (25). Lokal "Panda" nalazio se preko puta Pećke gimnazije.

Nakon zločina usledila su hapšenja u Peći, ali na kraju niko nije osumnjičen.

Prema policijskim i vojnim izveštajima, napad u kafiću "Panda" u Peći su izvršila dva maskirana napadača obučena u crne uniforme s oznakama OVK, koja su kafić zasula rafalnom paljbom iz kalašnjikova. Na licu mesta poginula su četiri mladića, više njih je ranjeno, dok su dvojica kasnije podlegla ranama.

U izveštaju Misije OEBS iz tog perioda piše da je masakr nad srpskim mladićima u Peći potencijalna odmazda OVK za ubistvo 30 njenih članova nekoliko dana ranije tokom ilegalnog prelaska granice iz Albanije.

Posle ubistva mladića, srpska policija je privela oko 150 Albanaca, međutim niko na kraju nije odgovarao za taj zločin. Slučaj nije pokrenut ni u kosovskom pravosuđu, a njime se nije bavio ni Euleks.

Slučaj "Panda" je u novembru 2015. Tužilaštvo za ratne zločine ustupilo Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Međutim, do danas, nijedna osoba nije uhapšena povodom zločina u kafiću Panda.

(Espreso.co.rs/Kosovo online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.