NEMA JEDNU RUKU, A BEŽI OD POLICIJE! SVE će vam biti jasno kad pročitate OVO!
Policija uhapsila čoveka bez ruke, Foto: Kurir/ Ana Paunković

LUD ZATVORENIK

NEMA JEDNU RUKU, A BEŽI OD POLICIJE! SVE će vam biti jasno kad pročitate OVO!

Seo je iznenada u automobil i krenuo preko livada i polja u nepoznato

Objavljeno:

Bjelovarska policija uhapsila je Nenada Vukadinovića, koji je u petak pre nedelju dana na putu kod Rovišća u svom starom neregistrovanom "opelu" pobegao presretačima koji su ga zaustavili.

Seo je iznenada u automobil i krenuo preko livada i polja u nepoznato. Od tada je viđen nekoliko puta u okolini Prgomelja gde živi, ali je uvek malo nedostajalo da ga policija uhvati, no ipak su mu stali na kraj. Kako mu je to rodni kraj onda poznaje sve putove i šumarke i svaki pedalj okoline Prgomelja tako da se zna dobro sakriti, piše 24sata.hr.

U njegovom dosijeu je gotovo 100-tinak uglavnom prekršajnih prijava u saobraćaju, zbog kojih je gotovo 50 puta odlazio u zatvor jer kazne ne plaća. Proveo je gotovo pet godina po zatvorima. Što u Bjelovaru i nešto u Remetincu.

Njegove komšije u Prgomelju ne žele ništa da govore o 52-godišnjem Nenadu, osim da je, kako je jedan muškarac rekao pravi virtouz u vožnji traktorom i automobilom uprkos što nema jednu šaku koju je izgubio u berbi kukuruza, a na drugoj ruci ima samo dva prsta.

Kako je po zakonu o saobraćaju takvim osobama dozvoljeno da upravljaju vozilima koja su prilagođena s dodacima pomagala, to je svojevremeno Đurđa Adlešić, dok je bila gradonačelnica Bjelovara gradskim novcem platila ugradnju pomagala na traktor.

No, Nenad se bez obzira na to i dalje vozi neprilagođenim vozilima. Rezultat njegove "upornosti" je slaganje kazni kao na tekućoj traci. Nakon prvih prekršaja oduzeta mu je vozačka dozvola, ali on za to ne mari i redovno seda za upravljač bilo traktora bilo ličnog automobila. Često i za volan onih vozila koja su neregistrovana pa tako predstavlja opasnost po ostale učesnike u saobraćaju. Povrh toga vozi i pod uticajem alkohola.

Naime, svojevremeno su i mediji u jednu ruku blagonaklono „gledali“ na Nenadove vratolomije. Uglavnom je kazne dobio jer je vozio traktor bez dozvole ili bez registracije ili bez osiguranja ili je, pak, počinio lakše saobraćajne prekršaje u koje spadaju i nezgode. Prva novčana kazna koju je dobio za prometni prekršaj iznosila je 1.000 nemačkih maraka.

Bilo je to početkom 2000. godine, a Vukadinović je već tada novčanu kaznu odlučio da zameni zatvorskom kaznom. To je bio njegov prvi odlazak iza rešetaka i od tada ga je jednostavno "krenulo“". Priznao je to i sam Vukadinović koji je svojevremeno izjavio; 'Policija me namerno hvata i baš su me uzeli na pik', prenosi 24.sata.hr.

- Nikoga ne zanima što ja s dva prsta moram da doteram traktor na njivu. Ostao sam i bez pomoći koju sam imao kao hrvatski branitelj. Bio bih poštovan da sam počeo da kradem, a ovako me policija čeka u zasedi – svojevremeno je rekao.

Zbog tolikog broja pravosnažnih kazni i odlazaka u zatvor stekao je epitet najkažnjavanije osobe na području Bjelovarsko – bilogorske županije.

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.