TURČINA ZAUSTAVILI NA BATROVCIMA, REKAO JE DA NEMA NIŠTA KOD SEBE! Pretresli mu "pežoa", kad ono... (FOTO)
Bez obzira na to što je rekao da nema ništa za prijavljivanje sem ličnih stvari izdvojen je za detaljnu kontolu, Foto: Uprava carine

OTKRIVENI NA REDOVNOJ KONTROLI

TURČINA ZAUSTAVILI NA BATROVCIMA, REKAO JE DA NEMA NIŠTA KOD SEBE! Pretresli mu "pežoa", kad ono... (FOTO)

Prekršaj je otkriven kada se oko 13:30 časova na ulazu u zemlju za redovnu kontrolu prijavio 52-godišnji turski državljanin, koji je sam putovao „pežoom“ francuske registracije

Objavljeno:

Na graničnom prelazu Batrovci carinici su 9. decembra 2020. godine, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja oko 5.000 različitih lekova, među kojima je preko 3.000 tableta koje sadrže psihoaktivne supstance.

Prekršaj je otkriven kada se oko 13:30 časova na ulazu u zemlju za redovnu kontrolu prijavio 52-godišnji turski državljanin, koji je sam putovao „pežoom“ francuske registracije.

foto: Uprava carine

Bez obzira na to što je rekao da nema ništa za prijavljivanje sem ličnih stvari izdvojen je za detaljnu kontolu.

Da putnik nije rekao istinu, bilo jasno već na samom početku pregleda, kada je otvoren jedan od kofera koji se nalazio na zadnjem sedištu automobila, u kome nije bilo ničega drugog sem lekova. Кada se to desilo, putnik je počeo da objašnjava da je reč o lekovima za ličnu upotrebu. Između ostalog, pokazao je carinicima dozer u kojem je bilo 1.200 tableta, rekavši da je to njegova nedeljna doza leka „dijazepam“.

U pomenutom koferu i u još nekoliko kesa, koje su bile u prtljažniku automobila, pronađene su ukupno 4.482 tablete „diazepam“, „mitrazepam“, „lormetazepam“, „olanzapin“ i „valium“, kao i 17 pumpica za lečenje astme. Među zaplenjenim tabletama oko 3.200 komada sadrže psihoaktivne supstance, dok su preostali lekovi na bazi paracetamola.

Putnika su zajedno sa otkrivenim krijumčarenim lekovima preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

foto: Uprava carine

Podećamo da su samo dan ranije carinici na prelazu Vatin zaplenili preko 43.000 pojedinačnih doza različitih lekova, koji su bili sakriveni u prostoru za alat jednog kamiona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.