POGLEDAJTE TUNEL KOJI JE ISKOPAN ZA JAKŠIĆEVO BEKSTVO: Do OVOG mesta vodila rupa u najčuvanijem zatvoru
Mesto gde je tunel prokopan, Foto: FOTO: Youtube/RPP Noticias

šok

POGLEDAJTE TUNEL KOJI JE ISKOPAN ZA JAKŠIĆEVO BEKSTVO: Do OVOG mesta vodila rupa u najčuvanijem zatvoru

Tamošnji mediji bruje o potezu kriminalca srpskog porekla

Objavljeno:

Zoran Jakšić, jedan od navodnih vođa zloglasnog klana Amerika, ponovo se našao na meti peruanskih istražitelja, i to zbog tajnog tunela koji je otkriven u jednom od najčuvanijih zatvora „Kastra“.

Tamošnji mediji bruje o potezu kriminalca srpskog porekla, a tajni prolaz je treblo da vodi do restorana koji je upravo u vlašništvu Jakšića koji je bio osuđen na 25 godina zatvora zbog trgovine narkoticima.

- Kroz tunel je trebalo da pobegnu Jakšić i jedan Meksikanac, koji je iza rešetaka zbog droge. Obaveštajnim radom uspeli smo da saznamo da je kriminalna grupa Kartel de Sinaloa za tunel platila više od pola miliona dolara - izjavio je pukovnik specijalizovane brigade protiv kriminala Viktor Revoredo. On je za Republiku otkrio da je prvi korak koji je kartel napravio bilo angažovanje šest osoba za kopanje tunela. Među njima su bili Kolumbijci, Meksikanci i muškarci drugih nacionalnosti.

Tunel je trebalo da ide iz paviljona 1A zatvora „Kastro Kastro“ do restorana u blizini, čiji je vlasnik upravo Jakšić.

- Veruje se da je izgradnja „podzemnog puta za beg“ započela pre dve godine. Međutim, policija je dobila upozorenje da Jakšić pravi planove za bekstvo i zbog toga je on u februaru 2019. iznenada prebačen u drugi zatvor. Sada je otkriveno da je kriminalna grupa koja mu je kopala tunel, kada je saznala za Jakšićevu selidbu, obustavila radove i iskopani deo tunela popunila džakovima peska. Tunel nisu zatrpali, jer su čekali trenutak da on ponovo bude vraćen u „Kastro“ i da onda nastave s radovima - otkrili su istražitelji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.