SMRT DECE SE NADVILA NAD SRBIJOM: Njih 10 umrlo za samo 3 meseca
Ilustracija, Foto: Profimedia, Ana Paunković, Printscreen

tuga

SMRT DECE SE NADVILA NAD SRBIJOM: Njih 10 umrlo za samo 3 meseca

Kako je neutešnim roditeljima koji su rođenu decu morali da sahrane to samo oni znaju

Objavljeno:

Statistike govore da deca u najvećem broju slučajeva stradaju u saobraćajnim nesrećama, a zatim od različitih zdravstvenih problema. Ipak u poslednja tri meseca svedoci smo teških tragedija u kojima su roditelji maloletnika zavijeni u crno, dok su uzroci smrti prilično zabrinjavajući i nesvakidašnji.

Četrnaestogodišnji dečak iz Mokrina jedno veče ušao je u kupatilo da se istušira, kako dugo nije izlazio, brat i otac razvalili su vrata i zatekli ga mrtvog. Mala Minja koja je zadobila teške povrede u požaru koji je izazvala sveća na stolu stana na Dorćolu umrla je u Tiršovoj posle duge borbe za život. Samo dan ranije dečaka (4) sa bakom je izlazio iz autobusa na stanici u Zemunu i stradao je.

Zla kob se tu nije zaustavila, a kako je neutešnim roditeljima koji su rođenu decu morali da sahrane to samo oni znaju.

HRONOLOGIJA SMRTI DECE

*7. decembar - Dvanestogodišnji dečak Ognjen Ž. pronađen u beživotnom stanju na Voždovcu. Ubila ga je struja u stanu zbog neispravnih instalacija.

Otac nastradalog dečaka u Mokrinu
Otac nastradalog dečaka u Mokrinufoto: FOTO: Kurir/S.U.

*5. decembar - Dečak M.T. (14) pronađen je mrtav u kupatilu svoje kuće u Mokrinu kod Kikinde. Kao uzrok smrti navodila se neispravnost gasnog bojlera, međutim po dolasku ekipe iz Srbija gasa ustanovljeno je da je bojler bio ispravan, pa uzrok smrti ostaje do daljnjeg nepoznat.

Minja D. podlegla povredama u požaru
Minja D. podlegla povredama u požarufoto: printscreen/Facebook

*25. novembar - Petnaestogodišnja devojčica Minja D, koja je zadobila opekotine trećeg stepena u požaru koji je izbio na Dorćolu, preminula je u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Mesto gde je  pregažen dečak u Zemunu
Mesto gde je pregažen dečak u Zemunufoto: Kurir/ Ana Paunković

*24. novembar - Dečaka D. M. (4) pregazio je autobus u Prvomajskoj ulici u Zemunu, dok je izlazio iz vozila sa bakom. Dečak je pao i udario glavom o tlo i izgubio svest. Na licu mesta ekipa Hitne pomoći je reanimirala dete i prevezla u Tiršovu gde je preminuo

Mesto gde je stradala devojčica
Mesto gde je stradala devojčicafoto: Kurir tv printscreen

*18. novembar - A.M. (17) preminula je u KC Niš, nakon što je na nju naleteo voz. Voz je udario dok je prelazila prugu na delu gde nema pružnog prelaza. Prema svedočenju očevidaca, ona nije primetila železničku kompoziciju jer je na ušima imala slušalice.

*29. oktobar - Dete J. N. (7) skočilo je sa traktora kojim je upravljao njegov otac G. J. i podletelo pravo pod točkove u selu Borović kod Obrenovca. Preminulo je od posledica povreda koje je zadobilo kad je traktor prešao preko njega.

*24.oktobar - Petnaestogodišnji dečak preminuo nasred ulice u Nišu kada je sa drugarima naišao na naoružanom muškarca. Od straha da će mu nauditi počeo je da beži i u tom trenutku se srušio i na mestu ostao mrtav.

Vrtić gde je umrla devojčica
Vrtić gde je umrla devojčicafoto: Nemanja Nikolić

*15. oktobar - Jednogodišnja devojčica preminula je u snu u vrtiću "Ivin vozić" u Zemunu.

*10. oktobar - Devojćica (13) poginula je kao pešak u saobraćajnoj nesreći kod Gradske pijace u Prnjavoru, kada je na nju na pešačkom prelazu naleteo automobil.

*9. oktobar - Dvanaestogodišnji D. K. iz sela Hajdukovo kod Subotice pronađen je mrtav u dvorištu kuće, a prema informacijama iz istrage najverovatnije je izvršio samoubistvo iz nehata. Igrao se u pomoćnoj prostoriji u dvorištu i pretpostavlja se da je vezao sebi nekakavu vezicu za kese oko vrata i na taj način se udavio.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.