ŠTA ĆE ČOVEKU PIŠTOLJ DOK TRAŽI TARTUFE? Rođaci ubijenih pričaju šta je prethodilo ZLOČINU kod Jarka!
Ubijena braća, Foto: Printscreen/ društvene mreže

DOŠLI SU DA IH UBIJU!

ŠTA ĆE ČOVEKU PIŠTOLJ DOK TRAŽI TARTUFE? Rođaci ubijenih pričaju šta je prethodilo ZLOČINU kod Jarka!

Ćerka ubijenog Stanislava Jeličića kaže da želi da se čuje istina o smrti njenog oca i strica, kao i da oni nisu ubijeni u samoodbrani, već s namerom

Objavljeno:

Jovana, ćerka ubijenog Stanislava (37) i bratanica ubijenog Predraga (43), tvrdi da Jeličići nisu bili naoružani i da su ih Erići usmrtili s namerom.

Braći Dejanu (38) i Nebojši Eriću (35), koji se sumnjiče da su u nedelju ujutro u šumi kod Sremske Mitrovice pucali na braću Predraga (43) i Stanislava Jeličića (37) iz Futoga, određeno je zadržavanje do 48 sati i sumnjiče se za teško ubistvo.

Kako saznajemo, oni nakon hapšenja nisu želeli da pričaju o zločinu.

- Obojica su zaćutala. Mlađi Erić je juče iz bolnice, gde je bio zbog povede glave, prebačen u policijski pritvor, dok se stariji i dalje nalazi na bolničkom lečenju - kaže izvor.

Petoro dece bez oca

Ćerka ubijenog Stanislava Jeličića kaže da želi da se čuje istina o smrti njenog oca i strica, kao i da oni nisu ubijeni u samoodbrani, već s namerom.

- Moj tata i čiča su bili konkurenti svim ljudima u šumi, a dva brata koja su ih ubila došla su s namerom da ih ubiju. Šta će čoveku pištolj bez dozvole dok traži tartufe? Hoću da svi znaju da Stanislav i Predrag nisu bili naoružani, jer nisu imali nameru da ubiju, oni nisu naučeni da ubiju čoveka - napisala je Jovana Jeličić u komentaru na tekst o dvostrukom ubistvu na lokalnom portalu NS uživo.

Ona je dodala i da su ubijenu braću kod kuće čekala deca, njih petoro.

- Istina je da je moj otac imao konkurenciju. Trovali su nam pse i pretili našim porodicama - dodala je ćerka i navela da postoji i svedok dvostrukog ubistva.

Zajedno išli u šumu

- Sa tatom i stiricem kobnog jutra bio je i njihov brat iz Bosne, koji je ostao živ. On je ispričao priču koja je rastužila čitavu porodicu. Moj tata i njegova braća su se razdvojila u šumi. Braća Erić su napala mog tatu i moj tata je, braneći se, udario Nebojšu, dok je drugi brat Erić izvadio pištolj i ubio mog tatu. Kad je tatin brat Predrag čuo pucnjavu, otrčao je do mog tate - završila je ćerka.

Majka ubijenih Jeličića kaže da su njeni sinovi poznavali Eriće i da ranije s njima nije bilo sukoba.

- Zajedno su išli u tartufe, čak su im moja deca prodala pse za traganje, a jednog su im poklonili. Moji sinovi nisu lopovi, oni nisu imali plate, pa su išli u tartufe - očajna je majka Radojka.

Ljubomora

I rođaci Jeličića kažu da su njih dvojica bila dobri ljudi.

- Možda su Erići bili ljubomorni da Stanislava i Predraga, ne vidim drugi razlog da ih ovako ubiju. Pa, zar zbog gljiva da izgube glavu - očajni su rođaci pokojne braće.

Podsetimo, Dejan i Nebojša Erić su u nedelju oko 8.30 u šumi u selu Jarak nakon svađe oko poseda i traganja za skupocenim gljivama, tartufima, ubila iz pištolja braću Jeličić. Prema rečima meštana, Jeličići su u ovoj šumi imali svojih 10 parcela, gde su, pored svih dozvola, tragali za tartufima, a Erići su ih navodno čekali još od subote da se obračunaju.

ISTRAGA

Ubijeni sa tri hica

Još nije utvrđeno ko je od braće Erić ispalio hice. Nakon pucnjave, jedan brat, najverovatnije Dejan, pozvao je policiju i rekao: „Bila je pucnjava, ima povređenih.“

- Stanislav je prvi ubijen sa dva hica, u srce i leđa, a Predrag sa jednim hicem u srce. Preminuli su na mestu, a pištolj iz kog su ubijeni Erići su ilegalno posedovali - kaže izvor.

MEŠTANI O OSUMNJIČENOJ BRAĆI

Dejan je bio zaluđen gljivama

Komšije za braću Erić ističu da su u poslednje vreme postali zaluđeni tartufima.

- Celo selo hoće u tartufe. Eto, i sad zbog gljiva se narod poubijao. Jeličići već godinama zakupljuju parcele na državnoj šumi i nema tu rasprave, ljudi su plaćali porez državi. Međutim, Dejan je bio veoma strastven i želeo je da i on razvije biznis sa tartufima i da zarađuje velike svote - kaže meštanin i dodaje da je Dejan povukao i brata Nebojšu da se bavi gljivama. Inače, Srbija je veoma bogata tartufima i ima ih na oko 250 lokacija. Dozvolu za sakupljanje i promet izdaje Ministarstvo zaštite životne sredine, a cena po kilogramu može da dostigne i 5.000 evra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.