ŠOK NA HORGOŠU! Ovako nešto još nije zaplenjeno, više od MILION dinara vredna roba, Srbinu se crno piše (FOTO)
Kutuje pune dragocene robe, Foto: Uprava carine

akcija carine

ŠOK NA HORGOŠU! Ovako nešto još nije zaplenjeno, više od MILION dinara vredna roba, Srbinu se crno piše (FOTO)

Neprijavljena muzička oprema otkrivena je kasno noćas, kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao „ford galaksi“, novosadskih registarskih oznaka

Objavljeno:

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, tokom proteklog vikenda sprečili dva pokušaja krijumčarenja i zaplenili profesionalnu muzičku opremu i rezervne delove za kamione, čija je ukupna vrednost procenjena na preko 1.200.000 dinara.

Neprijavljena muzička oprema otkrivena je kasno noćas, kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao „ford galaksi“, novosadskih registarskih oznaka. Njime je iz Štutgarta ka Veterniku sam putovao 35-godišnji državljanin Srbije, koji je prilikom susreta sa carinicima rekao da nema ništa za prijavljivanje. Detaljnom kontrolom automobila utvrđeno je da se iza vozačkog sedišta, kao i u prtljažniku pored kofera i među ličnim stvarima nalazi šest kutija sa novom muzičkom opremom.

Na pitanje carinika o čemu je reč, putnik je odgovorio da se radi o delovima kompjutera koji ne vrede mnogo.

Proverom je utvrđeno da se ipak radi o potpuno novoj, profesionalnoj muzičkoj opremi robne marke „Allen &Heath“.

Uz zapisnik o prekršaju zadržano je nekoliko mikseta i druge studijske muzičke opreme, vredne preko milion dinara.

Sličan prekršaj zabeležen je i dva dana ranije na ovom prelazu, kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen „BMW“ mađarskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 22-godišnji mađarski državljanin. On je takođe tvrdio da nema ništa za prijavljivanje, da bi fizičkim pregledom u automobilu bilo pronađeno osam kutija sa novim delovima za kamion marke „man“.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.