UMRLA LOZNIČKA CECA: Ceo grad je u suzama
Svetlana Ceca Trifunović (71), Foto: Privatna arhiva

sahrana

UMRLA LOZNIČKA CECA: Ceo grad je u suzama

Mnogi Lozničani danas se opraštaju od Svetlane Cece Trifunović (71), ugledne sugrađanke i profesorke matematike, koja je, iznenada, juče preminula u svojoj kući u gradu, gde je rođena i koji je, kao i njene stanovnike, neizmerno volela.

Objavljeno:

Rođena i stasala u delu grada, gde stvarao i radio čuveni loznički lekar, kulturni poslenik i humanista, dr Milenko Marin, gde je Gimnaziju učio slavni naš matematičar profesor dr Milorad Bertolino, odgajena u zavičaju čuvenog Vuka Stefanovića Karadžića, Miće Popovića i Ante Bogićevića, Svetlana je u tajne matematike uvela na hiljade ovdašnjih srednjoškolaca iz osnovaca. Jedno vreme predavala je matematiku i u Banji Koviljači, gde je, takođe, bila omiljena i cenjena.

- Nosila je u sebi onaj divan gospodski duh, umeren, otmen i prijatan, da svakome kome sretne, uz pozdrav i pitanje kako je, popravi raspoloženje, ako je neraspolože, podjednako mladim i starim sugrađanima -kaže Lozničanin Aleksandar Lečić.

- Bila je veliki fan FK Loznica, kluba koji je iznedrio, pored ostalih velikih igrača njenog brata Žarka, potonjeg vrsnog prvoligaškog fudbalera u nekadašnjoj SFRJ. Bila je ponosna i volela je porodicu svoje braće Koste, Čede i Žarka, kao i porodice svih ljudi koje je poznavala i koji su je poznavali.

Deo radnog veka provela je u marketingu ovdašnje Konfekcije „Moda“, u doba kada je ova firma, najveći deo konfekcije izvozila, gde ja dala značajan pečat uspostavljanju robnih marki o kojima i sad, ljubitelji dobrog odevanja, ne samo u zemlji, uzdišu.

- Sve nas je poštovala i iskreno se radovala susretu sa nama - kaže diplomirani ekonomista mr Zane Šaulić, inače odbornik Skupštine grada, koji je odrastao u kraju gde je odrasla i Svetlana, koju su, kako kaže, sugrađani s ponosom zvali, a tako će i da je pamte kao „našu Cecu“.

-Kuća koje je iznikla sa svojom braćom, koju su tememeljili njihovo roditelji Cica i Stojša, bila je primer patrijahalnog vapistanja, divnog odnosa prema ljudima i poštenja.

Svetlana Ceca Trifunović biće sahranjena danas, u 14 časova, na Gradskom groblju u Loznici, gradu koji je, i posle njene smrti, pokazao da je reč o sugrađanki „za pamćenje i dugo, dugo sećanje“.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.