UBISTVO FITNES INSTRUKTORKE 4 GODINE NEMA EPILOG: Teodora je upucana u džipu dečka, 1 otmica bila okidač za zločin?
Teodora Kaćanski, Foto: Facebook/Teodora Kaćanski

tuga

UBISTVO FITNES INSTRUKTORKE 4 GODINE NEMA EPILOG: Teodora je upucana u džipu dečka, 1 otmica bila okidač za zločin?

Kobne večeri, Kaćanski je preparkiravala džip u Somborskoj ulici ispred broja osam, na Telepu u Novom Sadu, gde je živela sa svojim momkom Nenadom Stevićem

Objavljeno:

Ubistvo Teodore Kaćanski (30), fitnes instruktorke 19. novembra 2016, još se vodi kao nerasvetljeno ali operativna saznanja bila su da je u ovu mladu Novosađanku smrtonosne hice ispalio Goran Cvijetić koji je trenutno u zatvoru zbog drugih zločina.

Kobne večeri, Kaćanski je preparkiravala džip u Somborskoj ulici ispred broja osam, na Telepu u Novom Sadu, gde je živela sa svojim momkom Nenadom Stevićem.

Stević je istrčao iz kola, ušao u zgradu da uzme nešto iz stana, a tada je Teodora sa suvozačevog mesta prešla na vozačevo. U tom momentu iz žbunja je istračao ubica i kroz zatamnjena stakla, iz "tetejca" ispalio nekoliko hitaca u devojku, a zatim je pobegao u pravcu Bulevara patrijarha Pavla.

Teodora sa dečkom na koga je navodno pokušan napad u kome je ona stradala
Teodora sa dečkom na koga je navodno pokušan napad u kome je ona stradalafoto: Facebook

Hici su Teodoru pogodili u vrat, noge i grudi, a tri dana kasnije nesrećna devojka je preminula u Kliničkom centru Vojvodine.

Prva saznanja u istrazi ukazivala su na to da je devojka ubijena greškom, da je prava meta bio njen momak, na čije me mesto u džipu sela, i da iza te likvidacije stoji suparnička ekipa. U prilog toj tezi išlo je i to što je Stević imao dosije, za razliku od Teodore.

U potrazi za dokazima koji bi trebalo da ukažu na ubicu Teodore Kaćanski, istražitelji su sa zgrade u kojoj je živela sa Stevićem, uzeli snimke video-nadzora. Ključni snimak nažalost bio je izuzetno lošeg kvaliteta. Nije se videlo lice ubice.

Ipak, na njemu se nazirao ubica, muškarac koji je šepao na jednu nogu. Taj snimak, ali i operativna saznanja istražitelja ukazivala su da je smrtonosne hice u devojku ispalio Goran Cvijetića iz Budisave. Osim toga, neka nezvanična potvrda da je on povezan sa ovim zločinom, bila je i to što je u to vreme imao problema sa hodom, kao i ubica na lošem snimku nadzorne kamere.

Nažalost, loš snimak i operativna saznanja o identitu ubice nisu bili dovoljni za njegovo hapšenje, a od "lisica na ruke" za ovaj zločin spasilo ga je to što na licu mesta nije bio nađen njegov DNK.

Uviđaj nakon ubistva fitnes instruktorke

Ovaj muškarac iz Budisave, takođe je operativno dovođen u vezu i sa ranjavanjem Nika Uskokovića, dva meseca posle ubistva Teodore Kaćanski. Naime, na Uskokovića je pucano 23. januara 2017. u blizini Osnovne škole "Đura Daničič", a veruje se da se i on, kao i Teodora, greškom našao na meti, jer je vozio džip svog šuraka Gorana Kovačevića Goranca. Ni u tom slučaju nisu prikupljeni materijalni dokazi protiv njega, ali jesu u druga dva. I to u pokušaju ubistva Nebojše Tubića Žapca, u bašti picerije "Aleksandar" u Novom Sadu 2012, u koga je pucao iz "škorpiona" i jedan metak je žrtvu pogodio u glavu, a i prilikom postavlja eksploziva pod službeni automobil Tomislava Bokana, lidera Pokreta Dinara-Drina-Dunav, ostavio je svoje biološke tragove.

Zbog tih krivičnih dela, u novemru pretprošle godine, Cvijetić je osuđen na 18 godina zatvora. Da li će u narednom periodu "isplivati" dokazi koji će Cvijetića smestiti u Solunsku ulici tog 19. novembra 2016. ili će možda priznati ubistvo ove devojke, i na taj način bar njenim najbližima olakšati patnju, nije poznato.

Oteli Cvijetića

Da je Cvijetić povezan sa Teodorinim ubistvom, kao i pokušajem likvidacije Nika Uskokovića, po svemu sudeći verovali su i Teodorin mladić Nenad Stojić, Goran Kovačević- Goranac, Vladica Rakić i Božidar Bosnić.

Njih petorica su optuženi da su 22. maja 2017. otela Cvijetića, a početku suđenja u Višem sudu u Novom Sadu izjavili da se ne osećaju krivim, te da su izveli "građansko hapšenje samo kako bi ga predali policiji".

Otmica u naselju Detelinara

Kovačević je na suđenju ostao pri izjavi koju je dao u tužilaštvu kada je rekao da su Cvijetića uhvatili na Detelinari, a da je potom on obavestio Stevića o tome i rekao mu da pozove policiju. Cvijetić je, po njegovim rečima, pokušao da pobegne, ali su on, Rakić i Bogdanović, uspeli da ga savladaju i uguraju u kola.

Objasnio je da "policiju nije pozvao jer je bio u konfuziji zbog svih pređašnih događaja, plašio se za svoju porodicu, jer je Cvijetić viđen kod njegove zgrade".

Tužilaštvo: Istraga u toku

U vezi sa istragom ubistva Teodore Kaćanski "Blic" se obratio i Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

- Pred Višim javnom tužilaštvom u Novom Sadu u toku je istraga protiv nepoznatog učinioca krivičnog dela teško ubistvo na štetu Kaćanski Teodore, te da do sada nije utvrđen identitet učinioca ovog krivičnog dela - navedeno je u odgovoru tužilaštva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.