STANI, PI*KO, UBIĆU TE! Ostao je upamćen po legendarnoj rečenici iz VIDIMO SE U ČITULJI, 1 svedok se svega seća
Bata Trlaja, Foto: Youtube printscreen

LEGENDE DEVEDESETIH

STANI, PI*KO, UBIĆU TE! Ostao je upamćen po legendarnoj rečenici iz VIDIMO SE U ČITULJI, 1 svedok se svega seća

Bata Trlaja je pripadao bežanijskoj bandi

Objavljeno:

Bata Trlaja ostao je upamćen po legendarnoj rečenici "mala bara puna krokodila", kojom je u filmu "Vidimo se u čitulji" objasnio zašto bukti rat klanova na ulicama Beograda. Nedugo zatim i on je izrešetan na Novom Beogradu, u jednoj od mnogobrojnih surovih likvidacija koje su obeležile devedesete godine.

Ko je bio on, čime se Trlaja bavio, s kim je bio u najvećem sukobu i, konačno, ko mu je došao glave, objavio je ranije Srpski Telegraf. U njegovim prisluškivanim razgovorima pojavljuju se i mnogi drugi likovi iz podzemlja, od kojih gotovo niko više nije među živima.

BEŽAO PREKO POLJANE, ZVAO UPOMOĆ I KUKAO

Izvor: Iskaz pripadnika "zemunskog klana"

Bata Trlaja

Što se tiče ubistva Trlajića Radoslava zvanog Bata Trlaja, on je pripadao bežanijskoj bandi, i to nakon što je ubijen Pera Milošević. Dok je Pera bio živ, on je bio šef. U toj bandi bili su izvesni Mita, Danko, Žabac i još neki. Ova banda je bila naša direktna konkurencija na području gde smo mi prodavali drogu. Ali, postojala je i lična mržnja između Dušana Spasojevića i tog Mite, čak su naši pokušali da ubiju Mitu nakon što su ubili Batu Trlaju. Imao sam potpuna saznanja šta se priprema, dakle iz njihovih razgovora bio sam u toku i znao da se vrši pratnja i sve ono što se inače radi pre likvidacije, mobilni telefoni, automobili, njihove nabavke, stepen konspiracije.

Vozač je bio Bajić Nikola, pucao je Kum Luković, koji mi je sve ispričao. Jurili su ga autom, on je primetio poteru, pa je izleteo iz kola i počeo da beži preko neke poljane, vikao upomoć i kukao.

VLADA JAPANAC JURIO TRLAJU I VIKAO: STANI, PIĆKO, UBIĆU TE

Izvor: Iskaz svedoka

Svedok 4 zna da su u ubistvu Bate Trlaje učestvovali Milanče, Japanac i Željko Crnogorac, a po nalogu Dušana Spasojevića, jer je Trlajić bio pripadnik "bežanijskog klana", koji mu je bio direktna konkurencija u trgovini narkoticima, a od koga je Spasojević često bio omalovažavan. Svedok se seća kako su se svi smejali kada su prepričavali kako je Vlada Japanac vikao jureći za Trlajićem: "Stani, pićko, ubiću te".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Srpski Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.