OVO SU MOMCI ČIJA SU TELA U FAZI RASPADANJA NAŠLI U KONTEJNERU IZ SRBIJE: 1 je poslednji selfi napravio u Šidu!
Mladići čija su tela pronađena u fazi raspadanja, Foto: Facebook

TUGA, NEVEROVATNO!

OVO SU MOMCI ČIJA SU TELA U FAZI RASPADANJA NAŠLI U KONTEJNERU IZ SRBIJE: 1 je poslednji selfi napravio u Šidu!

Vlasti Paragvaja saopštile su u petak da je u kontejneru s đubrivom, koji je poslat iz Srbije pronađeno najmanje sedam tela u fazi raspadanja

Objavljeno:

Društvenim mražama kruže fotografije mladića čija su beživotna tela pronađena u kontejneru punom mineralnog đubriva, koji je iz Srbije stigao u Paragvaj.

Vlasti Paragvaja saopštile su u petak da je u kontejneru s đubrivom, koji je poslat iz Srbije pronađeno najmanje sedam tela u fazi raspadanja. Kontejner je napustio Srbiju 21. jula i stigao je ranije ove nedelje, preko Argentine, u rečnu luku u predgrađu Asunsiona, prestonice Paragvaja, a tela su otkrivena u petak, kada su menadžeri kompanije koja je kupila proizvod, otvorili kontejner i unutra zatekle jeziv prizor.

Prvi rezultati istrage pokazuju da su jedan po jedan počeli da umiru od gušenja, a paragvajska policija smatra da je jedan mladić pokušao da preživi hraneći se ostacima saputnika.

Tužna sudbina migranta
Tužna sudbina migrantafoto: Facebook

Patolog Roza Romero rekla je dnevniku Nasion da je jedna od osoba "konzumirala ljudsko meso zbog nedostatka hrane", ali da će to moći da potvrdi tek kada budu gotovi nalazi obdukcije. Romero je rekla i da su tela u stanju raspadanja što navodi na zaključak da su umrli nedugo pošto su kontejneri napustili Srbiju.

Istraga je otkrila da je jedan od mladića iz Egipta, troje je iz Maroka, dok i dalje nije poznat identitet preostalih lica. Ono što je privlači posebno pažnju jeste da su njihove identifikacione kartice izdate su u Tranzitno-prihvatnom centru u Adaševcima kod Šida.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.