BEOGRAD JE POPRIŠTE KRIMINALNIH OBRAČUNA! Brutalni zločini za vreme korone, 1 smrt najpotresnija!
POKušaji ubistva i likvidacije u Beogradu, Foto: Nemanja Nikolić/Facebook

jezivo

BEOGRAD JE POPRIŠTE KRIMINALNIH OBRAČUNA! Brutalni zločini za vreme korone, 1 smrt najpotresnija!

Prva egzekujia u Beogradu dogodila se 17. januara kada je četrdesetogodišnji muškarac ubijen u pucnjavi na Bežanijskoj kosi

Objavljeno:

Surova likvidacija Aleksandra Šarca bivšeg člana kriminalne grupe Pink Panteri, samo je jedna u nizu zločina koji su se desili ove godine u Srbiji i to za vreme pandemije koronavirusa.

Dok su građani gotovo celu godinu bili zaokupirani zdravstvenim stanjem i pandemijom koja i danas ne jenjava, članovi kriminalnih grupa birali su mete i jednog po jednog likvidirali na najbrutalnije načine.

Prva egzekujia u Beogradu dogodila se 17. januara kada je četrdesetogodišnji muškarac ubijen u pucnjavi na Bežanijskoj kosi. Kasnije se uspostavilo da je u pitanju Kotoranin Marko V., blizak kavačkom klanu. Nepoznati ubica iz vatrenog oružja naneo je smrtonosne povrede kavčaninu i to u automobilu red troje dece. Samo dva dana kasnije u Atini su ubijeni Igor Dedović i Stefan Stamatović, pripadnici crnogorskog kriminalnog škaljarskog klana u restoranu, i to po istom scenariu - naočigled porodice.

Miloš Nlović Runjo meta napada
Miloš Nlović Runjo meta napadafoto: Miloš Nilović Runjo, foto facebook

META RUNJO

Sredinom maja, crnogorski državljanin M. M. (33) sa automatskim oružjem upao je u baštu lokala “Le petit bistro” na Vračaru. Na snimku koji je dospeo tada u javnost jasno se vidi da je Crnogorac uporno tražio nekog, prolazeći naoružan kroz baštu lokala gde su sedeli zabezeknuti gosti. Ubrzo je izašao iz bašte, verovatno jer metu nije uspeo da nađe metu.

Ono što je zaintrigiralo policiju i javnost jeste što je u trenutku pojavljivanja naoružanog čoveka, jedan gost skočio, kao da je prepoznao maskiranog napadača. Kasnije se utvrdilo da je u pitanju Miloš Nilović Runjo, koga u medijima navode kao osobu blisku “škaljarskom klanu”, za koga se pretpostavlja da je bio meta napada. Nilović je ipoznat nakon hapšenja u restoranu “Durmitor” 2017. i avgusta ove na Jahorini.

Aleksandar Šarac
Aleksandar Šaracfoto: Printscreen/Youtube

ŠARAC PODLEGAO POVREDAMA

Aleksandar Šarac preminuo je jutros u Urgentnom centru, od posledica teškog ranjavanja. Podsetimo, 17. oktobra na parkingu TC “Ušće” u ulici Mihaila Pupina 4, oko 16.20 časova došlo je do pucnjave u kojoj je ranjen Aleksandar Šarac (35).

Šarac se dovodi u vezu sa kriminalnom grupom iz Beograda, pa se ceo slučaj vodi kao mafijaška osveta jer su ga pripadnici Pink Pantera okarakterisali kao cinkaroša.

Naime, oni su mu upućivali pretnje preko društvene mreže Instagram, nazivajući ga "nezaštićenim svedokom-saradnikom", nakon čega je Šarac teško ranjen.

Sličan lpokušaj ubistva Aleksandra, dogodio se i 5. avgusta 2018. godine, pre tačno pet meseci bila je bačena bomba, ali na pogrešan auto, pa je u vazduh dignut džip bivšeg košarkaša Partizana Vuleta Avdalovića, ali se i taj napad ispostavio kao pogrešan.

Ispostavilo se da meta nije bio Vule, već njegov komšija sa debelim kriminalnim dosijeom, Aleksandar Šarac.

To nije bio prvi bombaški napad, prvo je 2012. godine na njegovu kuću na Banovom brdu bačena bomba, a sličan pokušaj njegovog ubistva se odigrao i šest godina kasnije.

foto: Printscreen/Youtube

NESTANAK LAZARA VUKIĆEVIĆA

Beogradska policija, ali i rodbina i prijatelji od 16 oktobra tragaju za Lazarom Vukićevićem (31) navijačen Crvene Zvezde.

Poslednji put lociran na Banovom Brdu i od tada mu se gubi svaki trag. Sumnja se da je otet, ali se ne isključuje mogućnost ni da je počinjen zločin.

Inače, Vukićević je prošle godine izbegao smrt na Vračaru, kada mu je ispod automobila "porše" bilo postavljeno oko kilogram plastičnog eksploziva. Detonacija je bila izazvana daljinskim upravljačem.

Vukićević je, inače, tri meseca pre ovog napada izašao sa izdržavanja kazne. Na robiji je bio zbog pucnjave u kojoj je ranjen Nikola Vavić, iz navijačke grupe "Alkatraz".

Cvećara na koju je bačen molotovljev koktel
Cvećara na koju je bačen molotovljev koktelfoto: Zorana Jevtić

UBISTVO NA BANJICI

Likvidacija koja je potrela celu Srbiju dogodila se 5. septembra, kada je u sačekuši na Banjici ubijen Filip L. i to sa samo 18 godina.

On je likvidiran u sačekuši na parkingu u Bulevaru oslobođenja na Banjici i to hicem, dok je njegov drug Aleksa Đ. (21) ranjen u levu butinu.

Trojica napadača koji su pobegli sa mesta zločina vozilom "škoda" munjevitom akcilom policije ubrzo su uhapšeni u Bulevaru kralja Aleksandra i utvrđeno je da su u pitanju braća.

Iste večeri, na Banjici se dogodio novi napad - ovog puta na meti je bila imovina sestre uhapšenih.

Ubistvo na Banjici okarakterisano je kao mafijaški obraču.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.