DOBIO 20 GODINA ROBIJE, NA OSNOVU 1 IZJAVE BIVŠE! Sladojević se oglasio iz zatvora, nema veze sa jezivim zločinom
Ilustracija, Foto: Profimedia, Ilustracija

ubistvo u vrdniku

DOBIO 20 GODINA ROBIJE, NA OSNOVU 1 IZJAVE BIVŠE! Sladojević se oglasio iz zatvora, nema veze sa jezivim zločinom

Slobodan priznaje da je pre Mladenovog ubistva upoznao njegovu rođaku Snežanu Ilkić (32) i započeo vanbračnu vezu s njom.

Objavljeno:

Bivša ljubavnica mi je smestila ubistvo njenog rođaka Mladena Ilkića (78) u Vrdniku pre tri i po godine. Osuđen sam na 20 godina robije, na pravdi Boga, bez ijednog dokaza, samo na osnovu njene izjave da sam ja ubica. Ona je čak kasnije i povukla tu izjavu na suđenju, ali sudije su me i pored toga poslale u zatvor! Gde sad da tražim pravdu, uništila mi je život, jada nam se iz zatvora Slobodan Sladojević (30) iz Sremske Mitrovice.

Uveren u nevinost

Slobodan priznaje da je pre Mladenovog ubistva upoznao njegovu rođaku Snežanu Ilkić (32) i započeo vanbračnu vezu s njom. Sladojević priznaje i da je Snežani ostao dužan nešto novca kad je raskinuo s njom, ali tada nije ni slutio kako će mu se ona strašno osvetiti.

- Prekinuo sam svaki kontakt sa Snežanom pre ubistva njenog rođaka Mladena, koje se desilo u noći između 5. i 6. aprila 2017. godine u Vrdniku. Međutim, nakon što je Snežana uhapšena kao saučesnik u tom zločinu, u policiji je ispričala da je kobne noći, oko pola sata iza ponoći, ona čuvala stražu ispred Mladenove kuće, a da sam ga ja, navodno, vezao, ubio i opljačkao! Nisam mogao da verujem šta me je snašlo - poručuje Sladojević.

Njegov advokat Milan Andonović od početka je bio potpuno uveren da će Sladojević biti oslobođen odgovornosti jer protiv njegovog klijenta nije bilo apsolutno nijednog dokaza.

- Slobodan je od početka u svemu sarađivao sa policijom. Najpre, imao je čvrst alibi za vreme ubistva, a u kući ubijenog u Vrdniku nije nađen nijedan Slobodanov biološki trag, ali jeste DNK nekog nepoznatog muškarca. Pored toga, veštačenje Sladojevićevog telefona pokazalo je da u noći zločina nije napuštao Sremsku Mitrovicu, a nadzorne kamere te noći nisu snimile njegov automobil na putu do Vrdnika. Čak je i Snežana u međuvremenu promenila svoju izjavu i potvrdila je da Slobodan nema veze sa zločinom. Sve je išlo u Slobodanovu korist, ali suđenje je bilo u najmanju ruku čudno - istakao je Andonović.

Kada je u sudu prikazan snimak sa nadzornih kamera na kom se vidi da je Sladojević u noći ubistva bio do skoro jedan sat iza ponoći na radnom mestu, kao obezbeđenje jedne proslave u Sremskoj Mitrovici, tužilac je iznenada promenio vreme zločina! Tvrdio je da Mladen ipak nije likvidiran malo posle ponoći, kako je to i Snežana tvrdila, već u "neutvrđeno vreme", između jedan posle ponoći i devet ujutro?!?

I pored toga, Slobodan je imao alibi čak i za to vreme, jer su njegova supruga i majka potvrdile da je on te noći došao kući oko jedan sat iza ponoći i da je spavao sve do narednog jutra. Međutim, sud je odbio ova svedočenja, smatrajući da su supruga i majka pokušale da ga zaštite?!?

- Sladojević je tako, bez ikakvih dokaza, samo na osnovu Snežaninog prvog iskaza, prvostepeno osuđen na 20 godina. Kada je posle naše žalbe Apelacioni sud naložio novo suđenje i tražio pojašnjenje DNK veštačenja, sve to je zanemareno i on je ponovo osuđen na istu kaznu! Skandalozno obrazloženje bilo je skoro prepisano sa prve presude. Između ostalog, piše: "Bez obzira na postojanje određenih nepreciznosti i protivrečnosti u prvobitnoj odbrani okrivljene Ilkić Snežane, po oceni ovog suda ne dovodi se u sumnju ovaj njen iskaz" - objašnjava advokat.

Prema njegovim rečima, usledila je nova žalba, pa je Apelacioni sud otvorio pretres.

- U jednom trenutku, zbog proceduralnog propusta, ulažemo žalbu jer je Snežanin iskaz uzet nezakonito. Apelacioni sud je najpre prihvatio našu žalbu, ali je onda, posle žalbe tužilaštva, sud promenio tu odluku. Na kraju je Slobodan pravosnažno osuđen na 20 godina, a Snežani je kazna smanjena sa 10 na pet godina?!? Tako je nevin čovek već tri i po godine iza rešetaka, i ako ovako ostane, neće skoro na slobodu. Uložili smo zahtev za zaštitu zakonitosti Vrhovnom kasacionom sudu. Očekujem da će suđenje krenuti iz početka i da će sud sada uzeti u obzir sve dokaze, a ne samo onu jednu problematičnu izjavu koja je dovela do osuđujuće presude - ističe Andonović.

Savršen zločin

Inače, da sve bude još čudnije, na suđenju se moglo čuti da je ubistvo Mladena Ilkića "savršen zločin", jer nema nijednog traga niti čvrstog dokaza. Zato je sud, navodno, "morao da poveruje Snežani", uprkos činjenici da je i njeno psihijatrijsko veštačenje pokazalo da je ona sklona laganju?!? Pored toga, čak su i inspektori koji su istraživali Ilkićevo ubistvo, prema nezvaničnim saznanjima Informera, kasnije zaključili da Sladojević ipak nije ubio i opljačkao starca. Snežana za sada neće da otkrije pravog ubicu, a jedini trag koji vodi do pravog zločinca jeste nepoznati muški DNK nađen na kanapu kojim je bio vezan nesrećni Ilkić.

Činjenice koje dokazuju Slobodanovu nevinost

* Mladen Ilkić je, prema prvoj Snežaninoj izjavi, ubijen u Vrdniku u noći između 5. i 6. aprila 2017, pola sata iza ponoći, ali Sladojević je tada bio na poslu obezbeđenja jedne proslave u Sremskoj Mitrovici, gde su ga sigurnosne kamere snimale sve do 00:41, kad je završio posao * Veštačenjem Sladojevićevog telefona pokazalo je da on kobne noći nije napuštao Sremsku Mitrovicu * Njegov auto nije snimila nijedna kamera na putu od Sremske Mitrovice do Vrdnika * Nema Sladojevićevih bioloških tragova i otisaka u kući ubijenog * Na mestu zločina pronađen je nepoznati mešoviti muški DNK, i to na kanapu kojim je vezan ubijeni Mladen Ilkić, a koji nije Slobodanov * Sladojevićeva supruga i majka svedočile da se on kobne noći vratio sa posla oko jedan sat iza ponoći i da je ubrzo legao da spava * Snežana Ilkić je priznala da je lagala u prvom iskazu, u kom je optužila bivšeg ljubavnika, ali je na sudu i pored toga korišćen samo taj sporni iskaz

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.