ŠTA SMO DOŽIVELI?! Momak i devojka krali novac za lečenje bolesne devojčice, meštani Grocke ogorčeni
Nina Stamenković, Foto: Budi human

sramno

ŠTA SMO DOŽIVELI?! Momak i devojka krali novac za lečenje bolesne devojčice, meštani Grocke ogorčeni

Prema tvrdnjama očevidaca, kada je konobarica napustila kafić kako bi otišla do apoteke, devojka je kutiju prekrila novinama i odnela je do svoje torbe

Objavljeno:

Snimak nadzornih kamera na kom se vidi kako momak i devojka kradu novac namenjen lečenju trogodišnje Nine Stamenković, obolele od cerebralne paralize, munjevito se proširio društvenim mrežama i izazvao ogorčenje javnosti, pogotovo meštana Grocke, gde se sve odigralo.

Bezdušni pljačkaši

Ninini sugrađani organizovali su u nedelju na platou ispred upravne zgrade opštine Grocka humanitarni bazar kako bi pomogli lečenje devojčice, prodavani su ukrasni predmeti, slatkiši, baloni, a najmlađi su uživali u predstavama animatora i maskenbalu.

Dva dana kasnije, nakon što su gosti kafića donirali veću sumu novca, u objekat je ušao par koji se smestio za jedan od stolova, kako bi, ispostaviće se kasnije, isplanirao besramnu krađu novca namenjenog humanitarnoj pomoći. Na snimcima se vidi kako devojka nekoliko puta prolazi pored kutije s novcem i namešta je ne bi li joj kasnije bilo lakše da ukrade pare.

Prema tvrdnjama očevidaca, kada je konobarica napustila kafić kako bi otišla do apoteke, devojka je kutiju prekrila novinama i odnela je do svoje torbe. Čak joj je u jednom trenutku novac ispao iz kutije. Ne sluteći o čemu se radi, gost kom je dodala novine vratio joj je novac. Stavila ga je u torbu i nedugo nakon toga u pratnji svog momka napustila je kafić.

- Čini se da im ovo nije prvi put jer se par sve vreme krio od kamera - kažu meštani Grocke.

Vlasnici kafića odmah su reagovali, prijavili slučaj policiji i prosledili sve snimke s kamera, ali identitet besramnih kradljivaca još nije utvrđen.

Još ne može da govori

Nina Stamenković rođena je 2017. godine u 29. nedelji trudnoće sa 1.200 grama i 37 centimetara. Pri rođenju je došlo do moždanog krvarenja četvrtog stepena, što je kasnije prouzrokovalo ozbiljne zdravstvene probleme. Devojčica i pored svih napora i vežbi i dalje nema dobru kontrolu glave, ne može samostalno da sedi niti da hoda. Oštećen joj je vid i ima strabizam na levom oku, a još ne govori.

Da bi prevazišla probleme koje ima potrebna joj je svakodnevna fizikalna i radna terapija, kao i logoped. Uz to, potrebni su pregledi kod oftamologa i rehabilitacija.

Pomozimo Nini!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 821 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human821 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069975-32

Uplatom na devizni račun: 160600000007000248

IBAN: RS35160600000007000248

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.