ISPLIVALA GIŠKINA FOTKA, NASTALA JE POSLE ČUVENE TUČE: Faca mu pocepana! Ovakvog ga niko nije video! (FOTO)
Giška, Foto: Printscreen/Youtube

LEGENDE DEVEDESETIH

ISPLIVALA GIŠKINA FOTKA, NASTALA JE POSLE ČUVENE TUČE: Faca mu pocepana! Ovakvog ga niko nije video! (FOTO)

Jokso je bio viši od Giške, pa je zato Giški ova tuča bila teža

Objavljeno:

Priča o najčuvenijoj fer-tuči na ovim prostorima jedna je od onih legendarnih, ispričanih stotinu puta. Naime, potukli su se Dragan Joksović Jokso i Đorđe Božović Giška. Ovo je ta priča:

- Po gradu su kolale izmišljotine koje su dolazile od nekih Crnogoraca, navodno da Dragan Joksović Jokso priča i hvali se kako je jači od Đorđa Božovića Giške. Kako je ispričala Giškina majka Milena, Giška i Jokso nisu znali da su iz istog plemena i uopšte nije smelo doći do tuče između njih. Milena dalje kaže da je Jokso polu-Kuč, jer mu je majka od Petrovića, odnosno od Drekalovića.

- Za Joksa se zna da je rastao pored Gidre Stojanovića koji je bio jedan od najopasnijih Crnogoraca u Beogradu. Priča se da se početku u Beogradu Gidri nije znalo ni ime ni prezime, ali on je bio strah i trepet Baranin. Kažu za Dragomira Gidru Stojanovića da je bio mnogo jak, ali i veoma težak čovek, dok za Joksa kažu da bio "nežni džin", dobar i pitom. Ali Gidra je usmeravao Joksa, govorio mu kako da iskoristi svoju prirodnu fizičku moć, trenirao ga i usmeravao. Govorio mu je da se ne predaje nikad. Giška se tukao sa Gidrom na fer, ali ishod ove tuče se ne zna tačno, zavisno od toga da li priču pričaju Giškini ili Gidrini prijatelji.

- Ipak, za razliku od tuče sa Gidrom koji je bio niži, Jokso je bio viši od Giške, pa je zato Giški ova tuča bila teža. Retko se pominje njihova prva tuča u Beogradu gde se priča da je Giška bio jači, ali je ferku prekinula murija. Važnija je bila ona druga, organizovana u Podgorici ispred kuće Ratka Đokića, gde su prisustvovali svi najjači žestoki momci. To je bila tuča dva kolosa. Kad jedan udari drugog, krv ga oblije i obratno. Priča se da je sve vreme dok je trajala ova fer borba, Ratko to iz kuće krišom snimao. Za ovo snimanje niko nije znao. Kada je Giška saznao za to, bilo mu je krivo i dugo je zbog toga bio ljut. Nije želeo da sutra njega i Joksa neko posmatra kao da su neprijatelji i nije želeo da ga ljudi kroz taj događaj gledaju kao siledžiju i da u budućnosti neko pogrešno to shvati. Ako i postoji taj snimak, verovatno iz poštovanja prema pokojnicima Ratku, Giški i Joksu, ovaj snimak nikada neće biti javno prikazan.

- Kako se priča, posle pola sata tuče, Jokso je počeo da posustaje i tražio od Đorđa da prekinu borbu. Giška ovaj predlog nije prihvatio zbog toga što su mu neki Crnogorci svašta pričali, kako je Jokso jači i da bi pobedio u Beogradu da ih policija nije prekinula. Iako su mnogo palili Gišku protiv Joksa, Giškina sestra Slavica tvrdi da takve priče sigurno nisu potekle od Joksa, več su zlobnici to izmislili kako bi izazvali bes kod Đorđa. Posle završene tuče, Đorđe je pričao da poslednjih deset minuta Jokso nije mogao da drži ruke. Jokso je posle 45 minuta pao i od tog momenta borba je završena. Suparnici su rukovali, a onda otišli na ušivanje. Giška je posle ovog duela pričao da u svom žovotu nije imao prilike da se sretne sa tako jakim i čvrstim momkom kao što je bio gospodin Dragan Joksović zvani Jokso. Posle izvesnog vremena Giška i Jokso su se sprijateljili jer su jedan i drugi shvatili da su fer borci i pošteni ljudi.

Na društvenim mrežama sada se pojavila fotografija koja je nastala odmah nakon te tuče:

Brano Mićunović i Vlastimir Zečević zvani Mićko Talijan sa Giškom posle njegove fer tuče sa Joksom. Mićka su zvali...

Posted by Legende devedesetih on Петак, 26. август 2016.

Na fotogradfiji se nalaze Brano Mićunović i Vlastimir Zečević zvani Mićko Talijan sa Giškom posle njegove fer tuče sa Joksom.

Više o legendama devedesetih:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.