BEBA VAĐENA KROZ GEJZIR KRVI! Ministarstvo zdravlja pokrenulo HITNU istragu o smrti porodilje Danijele Kosić
Danijela i Saša Kosić, Foto: Printscreen/facebook

strašna sudbina

BEBA VAĐENA KROZ GEJZIR KRVI! Ministarstvo zdravlja pokrenulo HITNU istragu o smrti porodilje Danijele Kosić

Objavljeno: 10:17h

Ministarstvo zdravlja pokrenulo je istragu o smrti porodilje Danijele Kosić (41) u ZC Negotin, za čiju smrt njen suprug Saša krivi lekare koji su je porađali, tvrdeći da su načinili niz grešaka, zbog kojih će, po svemu sudeći, ostati i bez bebe, koja je na aparatima.

Dok čeka nalaz obdukcije preminule vaspitačice, neutešni Saša svakog dana ide voljenoj supruzi na grob i nad njim se moli za čudo, koje će mu spasti makar bebu.

- Nikada neću odustati od pravde, boriću se za nju svim atomima snage koji su mi ostali nakon gubitka moje najveće životne ljubavi. Danijela je bila zdrava kada je došla u bolnicu, a vratili su mi je u sanduku. Beba je u Tiršovoj u istom, kritičnom stanju. Samo su mi rekli da je jednom došlo do boljitka kada su probali nakratko da je puste da diše samostalno, ali se nakon toga sve vratilo na staro. Molim se bogu nad grobom supruge da mi makar bebicu ostavi. Ne upirem prstom ni u jednog doktora, ali neko sigurno jeste kriv i on mora da odgovara - kaže očajni suprug porodilje.

On kaže da će i tužilaštvo možda pokrenuti istragu protiv N. N. lica i dodaje da se čuo i s načelnikom ginekologije dr Miroslavom Ivićem, koji mu je opisao kako je protekla cela intervencija.

foto: Printscreen/Youtube

KOBNA TRI MESECA 2011. GODINE

Nažalost, nije prvi put da se negotinska ginekologija pominje u najcrnjem kontekstu. Tri porodilje, sve tri trećerotke, Negotinke Jadranka Trandafirović i Vesna Stojanovski, kao i Violeta Vojković iz Plavne, za smrt svojih beba u januaru, martu i maju 2011. krivile su tadašnjeg načelnika ginekologije negotinskog Zdravstvenog centra dr Sinišu Čelojevića.

- Greškom lekara ostala sam bez bebe i bez materice i jedva izvukla živu glavu. Beba se ugušila u krvi usled takozvanog odlubljenja posteljice i obilnog krvarenja. Dr Čelojević čak nije ni bio u bolnici, već na sastanku svoje stranke. Da je bio tu, što je morao, beba bi mi bila živa - rekla je tada Jadranka Trandafirović.

Prozvani doktor je tada negirao krivicu i tvrdio da ga progone jer je aktivan u Vlaškoj stranci.

Kako saznajemo, Ministarstvo zdravlja poslalo je inspekciju u Zdravstveni centar Negotin, koja je pokrenula detaljnu istragu, nakon koje će biti utvrđeno zašto je Danijela preminula 7. oktobra u KC Niš, gde je poslata nakon teškog porođaja u ZC Negotin.

Kako smo pisali, i sama direktorka ZC Negotin dr Vidosava Paunović rekla je da ne zna tačan uzrok smrti porodilje i da čeka nalaz obdukcije.

- Ako se pokaže da je naša krivica, mi ćemo odgovarati, ali mogu da naglasim da je naš lekarski tim uložio sve napore da pacijentkinja preživi, ali ne znamo zbog čega je obilno krvarila i imala rasprsnuće materice na tri mesta. Obdukcioni nalaz će pokazati da li je do oštećenja krvnih sudova došlo spontano i na to smo pomislili jer je bila pozitivna na koronavirus ili je uzrokovano u toku intervencije - naglasila je dr Paunović.

Kako nam je rekla direktorka ZC Negotin dr Vidosava Paunović, oformljena je komisija za unutrašnji stručni nadzor.

- Doći će i republička zdravstvena inspekcija, kao i komisija za spoljašnji stručni nadzor Ministarstva zdravlja i svi oni će ceo slučaj detaljno ispitati. Verujemo da će tada imati jasniju sliku - kaže dr Paunović.

A s druge strane, načelnik ginekologije dr Miroslav Ivić objasnio nam je da je Danijeli bila uključena indukcija i da smatra da nije kontrolisana kako treba.

- Beba je vađena kroz gejzir krvi iz materice, koja je iz nekog razloga pukla na tri dela, a zbog čega, pokušaće da odgovori histopatološki nalaz - istakao je dr Ivić.

(Espreso.co.rs/Republika.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.