SVE OVO ZA LIČNU UPOTREBU!? Carinici nisu mogli da veruju, OVO je definitivno najbizarniji slučaj krijumčarenja
Carinici imali pune ruke posla, Foto: Uprava carina

akcija

SVE OVO ZA LIČNU UPOTREBU!? Carinici nisu mogli da veruju, OVO je definitivno najbizarniji slučaj krijumčarenja

Slučaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao kombi fijat skudo beogradskih registarskih oznaka koji je putnike prevozio ka Beogradu iz Ljubljane

Objavljeno: 09:59h

Carinici su, poznato je, svedoci mnogih neobičnih pokušaja krijumčarenja, a jedan takav slučaj dogodio se pre nekoliko dana na graničnom prelazu Batrovci kada je otkriven kombi pun neprijavljenih hijaluronskih filera, injekcija za neinvazivnu liposukciju, pregršt fudbalskih rukavica, pa čak i dva para ženskih čizama od krokodilske kože.

Slučaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao kombi fijat skudo beogradskih registarskih oznaka koji je putnike prevozio ka Beogradu iz Ljubljane.

foto: Uprava carine

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozač i putnici su rekli da nemaju ništa sem ličnih stvari, ali je detaljna kontrola kombija to ubrzo demantovala.

Naime, carinici su pregledom utvrdili da se u zadnjem delu vozila, iza sedišta putnika, nalaze dve kutije pune neprijavljenih preparata za estetske, kozmetičke zahvate, poput hijaluronskih filera i injekcija za neinvazivnu liposukciju, kao i jedna putna torba prepuna fudbalskih rukavica.

foto: Uprava carine

Nakon toga, svi putnici su zamoljeni da izađu iz vozila, kako bila pregledana i unutrašnjost kabine u kojoj se pored i iza vozačevog sedišta našlo i dva para ženskih čizmica ''Paris Texas'' od krokodilske kože.

U kutijama koje su otkrivene u zadnjem delu kombija nalazilo se 96 kutija hijaluronskih filera ''Neovelle classic'', 40 kutija sa injekcijama za bezbolno uklanjanje masnih naslaga ''Aqualyx'', a u putnoj torbi zatečeno je 48 pari fudbalskih rukavica ''Selles''.

Ukupna vrednost robe otkrivene u prekršaju procenjena je na preko 4 miliona dinara, od čega je polovina vrednost neprijavljenih hijaluronskih filera.

foto: Uprava carine

Iako je među putnicima bilo tri žene i jedan muškarac, niko od njih nije rekao da je vlasnik robe, već je vozač izjavio da je navodno reč o robi preuzetoj na prevoz.

Bez obzira na to, carinski službenici su privremeno oduzeli svu otkrivenu robu do okončanja prekršajnog postupka koji će se voditi protiv 37-godišnjeg vozača.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.