OVAKAV KRVAVI PIR SRBIJA NE PAMTI! Ronić je kalašnjikovim ubio zeta i unuka, prvo je dobio 40 godina, A SAD...
Jastreb Asanović i Ivan Ronić, Foto: Kurir / S.B., Privatna arhiva

NAJTEŽA KAZNA

OVAKAV KRVAVI PIR SRBIJA NE PAMTI! Ronić je kalašnjikovim ubio zeta i unuka, prvo je dobio 40 godina, A SAD...

Ronić je i u martu ove godine odlukom Višeg suda u Zaječaru osuđen na istu kaznu, ali je Apelacioni sud u Nišu tu presudu ukinuo i suđenje vratio na početak

Objavljeno:

Nenad Ronić (64) je po drugi put osuđen na 40 godina zatvora , jer je krajem avgusta prošle godine hicima iz automatske puške ubio Jastreba Asanovića (38), nevenčanog supruga svoje ćerke i svog unuka Ivana Ronića (19).

Ronić je i u martu ove godine odlukom Višeg suda u Zaječaru osuđen na istu kaznu, ali je Apelacioni sud u Nišu tu presudu ukinuo i suđenje vratio na početak. Prvostepena presuda je oborena jer je sudija u obrazloženju napisao da su dve osobe tokom masakra zadobile potpuno identične povrede, što je u praksi nemoguće,

Naime, Nenad je hicima iz kalašnjikova naneo teške povrede Romani Asanović, supruzi svog unuka Ivana, koju su meci pogodili u levi kuk i zaglavili se u telo, dok je svog drugog unuka Benjamina Ronića (15) rafalom isekao po nogama.

Tužilaštvo je tvrdilo da je u pitanju teško ubistvo, dok je odbrana Ronića pokušala to da predstavi kao ubistvo. Sud je, ipak, doneo odluku da Nenad naredne četiri decenije provede iza rešetaka.

Podsetimo, krvavi pir kakav se ne pamti u ovom kraju počeo je u večernjim satima kada je Nenad Ronić došao u kuću svoje ćerke i počeo puca u svoje najrođenije.

- Nenad je čuo da su mu se unuci potukli, jedan od sina, drugi od ćerke. Neko mu je rekao da mu je zbog povreda preminuo unuk od sina, što ga je naljutilo, pa je krenuo da se sveti porodici svoje ćerke Monike – kazao je tada očevidac Božin Simić.

Nenad je svojim "kalašnjikovim" za koji nije imao dozvolu, došao ispred ćerkine kuće, počeo da viče, ukućani su počeli da izlaze a on je redom pucao.

Zbog osvete koju je tada najavila porodica ubijenih, policija je nakon hapšenja ubice još dugo čuvala njegovu kuću jer je postojala opasnost da je ožalošćena familija zapali.

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.