KONTIĆEVA ISTRAGA TAPKA U MESTU ZBOG NJEGOVIH ADVOKATA: Evo šta pokušavaju da urade
Kontić je 24. avgusta pretukao Miljana M. ispred jednog lokala, Foto: foto mup printskrin

Nasilnik

KONTIĆEVA ISTRAGA TAPKA U MESTU ZBOG NJEGOVIH ADVOKATA: Evo šta pokušavaju da urade

Prema saznanjima "Blica", odbrana je kao razlog za izuzeće navela "proceduralne propuste"

Objavljeno:

Zahtev odbrane Ivana Kontića (30), osumnjičenog za brutalno prebijanje Miljana M. (28) u Novom Sadu, za izuzeće nadležnih tužilaštava privremeno je prekinulo istragu koja se vodi pred Tužilaštvom zbog ovog batinanja, saznaje "Blic".

Naime, već gotovo dve nedelje istraga u slučaju premlaćivanja za koje se sumnjiči Ivan Kontić tapka u mestu i to sve zbog odbrane osumnjičenog, koja je na dan saslušanja pretučenog Miljana M. (28) podnela zahtev za izuzeće postupajućeg zamenika Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, ali i svih ostalih koji se nalaze na višoj instanci od istražnog organa koji vodi postupak.

Kontić je 24. avgusta pretukao Miljana M. ispred jednog lokala

Prema saznanjima "Blica", odbrana je kao razlog za izuzeće navela "proceduralne propuste".

- Oni su tražili izuzeće zamenika Višeg tužilaštva u Novom Sadu, višeg javnog tužioca u tom gradu, Apelacionog tužilaštva, kao i republičkog javnog tužioca. Odluku za izuzeće treba da donese Državno veće tužilaca, kojem još uvek nije dostavljen predmet na razmatranje - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Dok se odluka o zahtevu odbrane begunca Kontića ne donese, istraga je prekinuta. To znači da se neće saslušavati svedoci, ali ni preduzimati druge istražne radnje poput veštačenja.

Kontić je Miljanu M. pokušao da polomi obe ruke

- Tek kada se razmotri podneti zahtev, istraga će nastaviti gde je stala. Poternica za Kontićem je na snazi i ona se ne povlači u ovakvoj fazi postupka - navodi naš sagovornk.

Dok njegova odbrana opstruiše istragu, o Kontiću nema nikakvih tragova. Već tačno mesec dana on se nalazi u bekstvu, a kontroverze oko ovog slučaja, koji je podigao veliku buru u javnosti, nikako da dobiju epilog.

Kako je "Blic" ranije pisao, komisijski nadzor tužilaštava u Novom Sadu pokazao je da ni Više ni Osnovno javno tužilaštvo nije napravilo nikakav propust u ovom slučaju, a zbog čega onda Ivan Kontić nije uhapšen makar 8. septembra, kada je zbog drugog slučaja došao u OJT u Novom Sadu i slobodno išetao napolje, još nije saopšteno.

Podsetimo, pola sata posle ponoći 24. avgusta ispred lokala u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, Kontić je nasrnuo na Miljana. M. Brutalno ga je tukao i dok je mladić bez svesti ležao na zemlji.

U jednom trenutku, kako se vidi na snimku sa sigurnosne kamere koji je dve nedelje kasnije isplivao u javnost, Kontić je mladiću pokušao da slomi obe ruke.

Na snimku se vidi kako Kontić žrtvu hvata za vrat, ali i još jedan mladić koji vuče pretučenog za majicu i udara ga kolenom u leđa, a zatim pesnicom u glavu.

Brutalni napad pretučeni Miljan M. policiji je prijavio nekoliko sati kasnije kada je zbog brojnih pretrpljenih povreda otišao u bolnicu.

Mladić je ležao bez svesti na zemlji, a batine ni tad nisu prestale

Nakon niza saopštenja policije i tužilaštva gde su jedni u druge upirali prstom što ovaj napadač još uvek nije iza rešetaka, postalo je jasno da je nastao propust u međusobnoj komunikaciji, jer je javnost saznala da je Ivan Kontić dve nedelje od brutalnog prebijanja Miljana M., u pratnji advokata ušetao u prostorije Osnovnog javnog tužilaštva kako bi rešio krivičnu prijavu koja je podneta protiv njega 2018. godine za ugrožavanje sigurnosti.

Kada je završio šta je imao, Kontić je išetao iz prostorija OJT kao slobodan čovek.

Postupak protiv još dve osobe

Pored Kontića, koji je u bekstvu, postupak se vodi i protiv O. L. zbog sumnje da je učestvovao u tuči, dok se protiv L. V. vodi postupak zbog sumnje da je pomogao O. L. nakon izvršenja krivičnog dela.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.