Bankar iz Niša ojadio klijente za 70.000 evra, pa zapalio na more!
Foto: Shutterstock

Jadni li smo

Bankar iz Niša ojadio klijente za 70.000 evra, pa zapalio na more!

Priznao je krađu, vratio deo novca, a za ostatak je zamolio nadležne u banci da ga sačekaju
Objavljeno: 14:43h

- Svi su za to znali. A. A. je večito bio u ogromnom minusu, iako je to nama zabranjeno, a nikada nije odgovarao ni disciplinski. Uvek je uspevao da se izvuče i prikrije to što radi. Na kraju je dobio otkaz, još jedan blagajnik je suspendovan, ali trebalo je ranije da se reaguje - rekao je sagovornik beogradskim medijima.

foto: AP

Banka će obeštetiti opljačkane klijente, a štetu će morati da naplati od kradljivca preko suda. Međutim, kako dosadašnja praksa pokazuje, još nijedna banka nije uspela da naplati ukradeno, s obzirom na to da su u pitanju ogromne sume koje bi nesavesni bankari potrošili do poslednjeg evra, ali nemaju dovoljno imovine koja bi mogla da im se zapleni u vidu odštete.

Pred Višim sudom u Nišu u toku je jedan ovakav postupak protiv Miloša Krivokapića, službenika AIK banke, koji se sumnjiči da je prokockao čak 560.000 evra! On je na sudu rekao da nema para, iako je na svom Fejsbuk profilu postavio fotografije sa brojnih egzotičnih putovanja, koje svedoče da mu ne ide loše ni nakon što je ostao bez posla u banci.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.