SRBI NAVALILI KAO BLESAVI DA ŠVERCUJU LEKOVE ZA SMIRENJE: Srpski carinici iz hapsili iz dana u dan (FOTO)
Foto: Uprava carine

AKCIJA CARINIKA

SRBI NAVALILI KAO BLESAVI DA ŠVERCUJU LEKOVE ZA SMIRENJE: Srpski carinici iz hapsili iz dana u dan (FOTO)

Lekovi su bili zapakovani u koferu jednog putnika

Objavljeno:

Carinici su u saranji sa policijom, tokom prethodnih nekoliko dana, na graničnom prelazu Horgoš, sprečili krijumčarenje preko 800 tableta psihoaktivnih lekova skrivenih u prtljagu putnika.

Poslednji takav slučaj zabeležen je na izlazu tog prelaza 2. septembra popodne, kada je na red za kontrolu pristigao autobus srpskih registarskih oznaka koji je putnike prevozio na redovnoj liniji Valjevo – Traun (Austrija).

Iako ni putnici, ni vozači nisu prijavili da sa sobom nose nešto što podleže carinskoj kontroli, carinici su u saradnji sa policijom sproveli detaljan pregled kojim je u prtljagu 45- godišnje putnice iz Valjeva otkriveno 114 psihoaktivnih tableta.

U njenoj putnoj torbi se pored uobičajnih stvari nalazilo i 90 tableta leka ''Bromazepam'' od 3mg, kao i 24 tablete istog leka od 1,5 mg.

Samo četiri dana ranije, 29. avgusta, na istom prelazu sprečena su još tri takva slučaja i zaplenjeno gotovo 700 tableta raznih sedativa.

Najzapaženiji slučaj bio je pokušaj 60-godišnjeg Šapčanina, koji je iz Srbije autobusom putovao ka Austriji, da u prtljagu prokrijumčari čak 600 tableta leka ''Lexilium'' od 1,5mg.

1 / 7 Foto: Uprava carine

Lekovi su bili zapakovani u koferu ovog putnika, a da on pritom za njih nije posedovao nikakvu medicinsku dokumentaciju.

U istom autobusu otkriveno je još dvoje putnika koji su imali identičnu nameru.

Tako je u koferu 51-godišnjeg putnika iz Topole pronađeno 30 tableta leka ''Rivotril'' od 2 mg, 28 tableta leka ''Velafax'' od 75mg, kao i 4 tablete leka ''Velax'', dok je u prtljagu 60-godišnje putnice iz Beograda otkriveno 32 tablete leka ''Bensedin'' od 5mg.

S obzirom da je reč o lekovima koji sadrže psihoaktivne supstance, oni su odmah po otkrivanju trajno oduzeti, dok je policija protiv navedenih putnika pokrenula krivične postupke.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.