TREĆE OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO: Naloženo dovođenje Tatjane Vojtehovski jer se ne odaziva na pozive tužilaštva
Tatjana Vojtehovski, Foto: Damir Dervišagić

POSTUPAK PROTIV NJE

TREĆE OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO: Naloženo dovođenje Tatjane Vojtehovski jer se ne odaziva na pozive tužilaštva

Shodno navedenom, tužilaštvo je preduzelo sve potrebne zakonske radnje kako bi se obezbedilo prisustvo osumnjičene u predistražnom postupku

Objavljeno:

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je dovođenje Tatjane Vojtehovski jer se ne odaziva na pozive tužilaštva i dovodi do odugovlačenja postupka.

Naime, Treće osnovno javno tužilaštvo vodi krivični postupak protiv osumnjičene Tatjane Vojtehovski i drugih lica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično delo Povreda tajnosti podataka iz člana 337 stav 1 Krivičnog zakonika, povodom događaja od 20.10.2016. godine kada je emitovana emisija "Život priča" na Prva TV.

- S tim u vezi, ukazuje se da je osumnjičena Vojtehovski Tatjana upoznata sa krivičnim postupkom koji se vodi pred ovim organom. Najpre, osumnjičena je po stavljenom zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja pristupila u Policijsku stanicu Zemun, dala izjavu u formi službene beleške o obaveštenju primljenom od građana dana 24.11.2016. godine, te tom prilikom navela da joj je potrebno dodatno vreme da ponovo pogleda emisiju i da se iz redakcije u pisanoj formi izjasni. Uz službenu belešku policije dostavljena je pisana izjava o događaju potpisana od strane osumnjičene - saopštila je Maja Delić, portparol Trećeg tužilaštva i dodaje:

- Radi saslušanja osumnjičene u tužilaštvu poslat je poziv na adresu Prva TV za dan 19.11.2019. godine, dok je tužilaštvo dopisom Prva TV obavešteno da je poziv lično urucen Tatjani Vojtehovski, što proizlazi iz vraćene dostavnice koja je potpisana od tog lica. Iznova je upućen poziv preko Prva TV za 20.01.2020. godine, jer se osumnjičena nije odazivala. Nadalje se osumnjičena poziva putem Policijske stanice Zemun, iz čijeg izveštaja od 04.03.2020. godine proizlazi da osumnjičena nije zaposlena na Prva televiziji. Tužilaštvo putem policije pribavlja adresu prebivališta osumnjičene, te upućuje poziv za dan 10.07.2020. godine, u koji termin ista nije pristupila. Nakon toga, upućen je poziv putem Policijske stanice Vračar za dan 03.08.2020. godine, u izveštaju policije se navodi da je sa istom obavljen telefonski razgovor preko upravnice zgrade na adresi prebivališta, te je osumnjičena ukazala da se nalazi van Beograda, da koristi odmor, tom prilikom je upoznata sa zakazanim terminom i razlogom pozivanja u tužilaštvo. Dana 03.08.2020. godine izdata je naredba za dovođenje okrivljene za dan 17.08.2020. godine, iz izveštaja Policijske stanice Vračar proizlazi da je zbog nemogućnosti dolaska osumnjičene upoznat branilac, koji je pristupio u zakazani termin, opravdao izostanak, te je odloženo saslušanje za 02.09.2020.godine. Kako ni u taj dan osumnjičena nije pristupila dat je nalog policiji da se raspiše potraga za tim licem, s obzirom da izbegava da se odazove na pozive tužilaštva, dovodi do odugovlačenja postupka i nastupanja zastarelosti za dalje vođenje krivičnog postupka - navodi se u saopštenju.

Shodno navedenom, tužilaštvo je preduzelo sve potrebne zakonske radnje kako bi se obezbedilo prisustvo osumnjičene u predistražnom postupku.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.