DANAS SE NASTAVLJA SUĐENJE MALČANSKOM BERBERINU: Svoj sud daće čovek koji je lečio DETE KOJE JE ON ZLOSTAVLJAO
Nastavlja se suđenje, Foto: Novosti/ J. Ćosin

ZATVORENO ZA JAVNOST

DANAS SE NASTAVLJA SUĐENJE MALČANSKOM BERBERINU: Svoj sud daće čovek koji je lečio DETE KOJE JE ON ZLOSTAVLJAO

On je optužen da je devojčicu oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu kod Niša

Objavljeno:

Pred Višim sudom u Nišu danas će biti nastavljeno suđenje u krivičnom postupku protiv Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin, koji je optužen za otmicu i zlostavljanje dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola.

Na današnjem ročištu trebalo bi da svedoče veštak psiholog Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu i lekari Kliničkog centra u Nišu koji su lečili devojčicu nakon što je pronađena u Pasjači. Na prethodnom ročištu ispitan je veštak psihijatar, predstavnik komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koja je obavila neuropsihijatrijsko veštačenje optuženog. Majka otete devojčice, Aleksandra Karimanović kazala je po završetku prethodnog ročišta da su lekari ustanovili da je Jovanović uračunljiv, a da se on branio time da u vreme otmice nije bio uračunljiv. Jovanović je uhapšen 5. januara na groblju u Malči, a istraga protiv njega je pokrenuta zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta za šta može biti izrečena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotna kazna.

On je optužen da je devojčicu oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu kod Niša na putu ka školi, tako što ju je na prevaru namamio u kola predstavivši se kao novi majstor u njenoj školi.

Devojčica je pronađena posle 10 dana u selu Pasjača, posle potrage u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca i gradjana.

Zbog zaštite interesa maloletne devojčice, suđenje je zatvoreno za javnost a novinarima nije dozvoljen ni ulazak u zgradu suda.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.