ŠESTORO SE UTOPILO ZA NEDELJU DANA! Tragične slike sa jezera i reka širom Srbije, stradali i DECA I STARIJI
Rečna policija, Foto: Nebojša Mandić

TRAGEDIJA

ŠESTORO SE UTOPILO ZA NEDELJU DANA! Tragične slike sa jezera i reka širom Srbije, stradali i DECA I STARIJI

Tokom današnjeg dana, izvučeno je iz Dunava beživotno telo Boška M.

Objavljeno:

Srbiju je juče potresla vest o nastradalim dečacicama iz Lazarevca, starih tek pet i sedam godina, koji su se utopili u jezeru Očaga. Međutim, u proteklih nedelju dana bile su još četiri žrtve na rekama i jezerima.

Tela dvojice braća D.M. (2015. godište) i D.M. (2013. godište) izvučena su juče iz jezera Očaga i odmah nakon toga lekari Hitne pomoći započeli su borbu za njihov život. Međutim i pored svih napora lekara oni su preminuli. Dečaci su se kupali u jezeru i u jednom trenutku nestali ispod površine vode. Roditelji, koji su bili u plićaku sa bebom, alarmirali su spasioce.

- Prvi put smo bili na jezeru. Kada smo primetili da ih nema počeli smo da ih tražimo. Spasioci nisu odmah reagovali, već posle sat vremena su skočili. Mog supruga je policija odvela za Beograd. Ne znam zbog čega - u suzama je rekla nesrećna majka nakon čega se povukla u porodični dom.

Nekoliko sati posle ove tragedije, oko 17 sati u nedelju, tridesetsedmogodišnji muškarac V.A. utopio se prilikom kupanja u Dunavu, u blizini Kostolca.

Kod Kladova izvučeno telo Boška M.

Tokom današnjeg dana, izvučeno je iz Dunava beživotno telo Boška M. (43), od strane granične policije Đerdap. Njegov nestanak je inače bio prijavljen pre dva dana. Na licu mesta izvršen je uviđaj i utvrđeno je da se nesrećni čovek utopio i da na telu nema tragova nasilja. Boškov nestanak je prijavio njegov brat.

Poznavao sam ga, bio je jako fin momak. Radio je u "Đerdap usluge", u sportskoj hali. Voleo je da sedi na keju na plaži i baš smo se šokirali kada smo čuli šta se dogodilo, jer je bio dobar plivač – kaže jedan Kladovljanin.

Stradaju i mladi i stari

Prošle nedelje, jedan i tinejdžer i stariji muškarac, takođe su izgubili svoje živote nakon utapanja na kupalištima u Srbiji.

U jezeru Gazivode, 16. avgusta došlo je do nesreće kada se utopio tinejdžer Jakuba C. (17) iz novopazarskog sela Požega. Ronioci Žandarmerije našli su njegovo telo dan nakon utapanja, jedan metar od obale.

Kako su rođaci stradalog tinejdžera ispričali, on je u nedelju rekao ocu da će sa svojim drugarima otići u vikendicu u blizini jezera Gazivode. Otac se prvobitno usprotivio tome, ali je Jakub C., rekao da želi da ode malo da prošeta.

Četvorica tinejdžera su otišla u Ribariće, kupala se, skakala u vodu, a Jakub se čak požalio da mu je hladno.

- U jednom momentu rekao im je "ja ću da uđem još jednom da se okupam i zaronim, neću više, jer mi je hladno". Ušao je, zaronio i nije isplivao - dodaju nesrećni rođaci tinejdžera.

U prepodnevnim satima muškarac Dragan P. (62), utopio se u petak prošle nedelje, 21. avgusta u jezeru Zaova, kod Malog Crnića. Do tragedije je došlo iznenada, muškarac je plivao, odjednom je potonuo i udavio se.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.