MLADIĆ (19) BIO KLINIČKI MRTAV, POŠTO SE NAGUTAO VODE: Policajac herojski spasio mladića koji je upao u Rzav
Darko Popović je spasio kupača na Rzavu, Foto: Kurir

spasao kupača

MLADIĆ (19) BIO KLINIČKI MRTAV, POŠTO SE NAGUTAO VODE: Policajac herojski spasio mladića koji je upao u Rzav

Nekoliko trenutaka kasnije stigao je i sanitet, Popović i kupač, prijatelj momka iz Kosova Polja i sam nadničar, izneli su mladića do puta i saniteta, dalje je mladić sanitetom prebačen do Doma zdravlja a onda u užičku bolnicu.

Objavljeno:

U pravoj drami koja se danas popodne odigrala na kupalištu Uski vir na reci Rzav kod Arilja, policajac Darko Popović (24) skočio je do reke sa obale visoke tri metra i uspeo da izvuče 19-godišnjeg mladića kome je pozilo u vodi.

Mladić koji je rodom iz Kosova Polja i koji je u Arilju brao malinu kao nadničar, prevezen je u užičku bolnicu, a po vestima iz ove ustanove njegovo stanje večeras je stabilno. U trenutku kada je izvučen iz vode, mladić nije disao, njegovo telo bilo je nepomično, ali su ga policajac i još jedan kupač, ispostavilo se prijatelj momka koji je doživeo nesreću, uspeli da ožive, mladić je posle toga izbacio vodu i počeo da diše...

Kako je večeras ispričao Popović, on je tokom popodneva bio na dužnosti kada je dobio informaciju da se nešto dešava na plaži Uski vir. Sa obale je čim je prišao, kaže, video mladića u vodi koji nije davao znake života i još jednog kupača koji je pokušavao da mu pomogne.

- Niz neko šipražje sam skočio do reke, uleteo u vodu, krenuo ka mladiću i zajedno za kupačem koji je bio pored izvukli smo mladića iz vode. Pena mu je išla na usta, nije disao, telo je bilo nepomično. Reanimirali smo ga, oživljavali, izbacio je vodu iz pluća, počeo da diše - ispričao je večeras hrabri policajac iz Arilja.

Nekoliko trenutaka kasnije stigao je i sanitet, Popović i kupač, prijatelj momka iz Kosova Polja i sam nadničar, izneli su mladića do puta i saniteta, dalje je mladić sanitetom prebačen do Doma zdravlja a onda u užičku bolnicu. Poslednja vest iz ove ustanove jeste da se mladić probudio iz kome i da diše svojim plućima.

- Kako su mi objasnili lekari, mladić koga sam izvukao iz reke nije se davio, nego je doživeo šok zbog hladne vode i visoke temperature napolju. Tu je bilo još kupača, ali niko mu nije pomogao jeer su svi misli da se on relaksira, rashlađuje plutajući na vodi - kaže Popović.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.