1 STVAR POVEZUJE 4 BRUTALNE EGZEKUCIJE CRNOGORACA POVEZUJE! Policija objavila detalje, evo o čemu je reč
Alan Kožar i Damir Hadžić, Foto: printskrin

hronika

1 STVAR POVEZUJE 4 BRUTALNE EGZEKUCIJE CRNOGORACA POVEZUJE! Policija objavila detalje, evo o čemu je reč

- Na mestu ubistva pronađeno je 29 čaura, ispaljenih iz "kalašnjikova" i "heklera"

Objavljeno:

"Škaljarci" Alan Kožar (46) iz Bara i Damir Hadžić (43) iz Užica, koji su ubijeni prošlog četvrtka na grčkom ostrvu Krf, putovali su sa lažnim slovenačkim pasošima pod imenima Robert Bitenc i Martin Pospišek

Utvrđeno je da su pomoću tih pasoša ušli u Grčku polovinom juna, a zatim su na Krfu iznajmili skupocenu vilu. Samo najam te vile za dva meseca koštao je oko 60.000 evra.

Grčki mediji i pet dana posle surove likvidacije "škaljaraca" opširno izveštavaju o ovom zločinu, podsećajući da su 19. januara ove godine u Atini ubijene vođe ove bande Igor Dedović (43) i Stevan Stamatović (43). Veruje se da su Kožar i Hadžić posle ove likvidacije preuzeli vodeća mesta u klanu. - Tokom boravka u Grčkoj, Kožar i Hadžić se nisu razdvajali i sve vreme su bili naoružani pištoljima. Međutim, kad su ih u dvorištu vile iz zasede napala dvojica profesionalnih ubica, ovi nisu ni stigli da potegnu pištolje.

- Na mestu ubistva pronađeno je 29 čaura, ispaljenih iz "kalašnjikova" i "heklera". Sada se radi balistička analiza, kako bi se utvrdilo da li je isto ovo oružje korišćeno i prilikom likvidacije u Atini - prenose mediji sa Krfa.

Vila ispred koje su likvidirani

Grčka policija je, kako se dodaje, objedinila istragu ove dve mafijaške likvidacije i zatražena je pomoć i od Interpola, ali i od srpskih bezbednosnih organa, koji već godinama pomno prate krvavi rat između dva zloglasna crnogorska klana - "škaljarskog" i "kavačkog". - Svi dokazi koji su pronađeni na Krfu upoređuju se sa onima pronađenim u Atini jer postoji sumnja da su dvojica od četvorice napadača koji su likvidirali Dedovića i Stamatovića, pred ženama i decom u restoranu u Atini, sada likvidirali i Kožara i Hadžića na Krfu - kažu u grčkoj policiji.

Inače, izrešetana tela Kožara i Hadžića bila su posuta benzinom, što ukazuje da su ubice htele i da spale njihove leševe, ali da iz nekog razloga nisu stigle. Podsetimo, u krvavom ratu "škaljaraca" i "kavčana" ubijeno je 50 ljudi u poslednjih šest godina.

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.