Američki specijalci uhapsili Srbina - vođu međunarodnog narko kartela! (FOTO)
Foto: Profimedia

čovek sa sto lica

Američki specijalci uhapsili Srbina - vođu međunarodnog narko kartela! (FOTO)

Peruanske vlasti u saradnji sa američkom DEA uhapsile su Zorana Jakšića (57), poreklom iz Zrenjanina, vođu međunarodne kriminalne organizacije koja se bavila trgovinom drogom, a koja je u Srbiji, ali i čitavom svetu, poznata kao grupa „Amerika”
Objavljeno: 12:22h

Jakšić, koga DEA optužuje za trgovinu drogom i ubistva, saslušan je u Limi nakon što je avionom američke agencije za borbu protiv droge transportovan iz Tumbesa, gde je i uhapšen. Sumnja se da se njegova grupa osim drogom bavila i iznudama, otmicama, ali i da je imala svoje plaćene ubice! Za njim su bile raspisane tri međunarodne poternice i jedna koju je izdao peruanski sud, ali je granicu prelazio koristeći čak 46 lažnih identiteta i 10 različitih pasoša!

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Kako prenosi list „Republika”, ovog Srbina traži nekoliko zemalja, a za njim je bilo raspisano 25 međunarodnih zahteva. Zbog njegovih kriminalnih aktivnosti jurile su ga Nemačka, Argentina, Australija, Grčka, SAD, Peru i BiH, ali je koristeći lažne identitete uspevao da izbegne hapšenje. Jakšić je u Peruu ušao pomoću falsifikovanih dokumenata, a uhapšen je kada je nameravao da napusti zemlju na granici sa Ekvadorom, ne sumnjajući da ga na graničnom prelazu čekaju agenti u operaciji koja je nazvana „Policijska operacija Amerika”. Hapšenje je izvršeno u koordinaciji sa agentima DEA.

foto: Kamil Zihnioglu

- On nije pružao nikakav otpor prilikom hapšenja. U pitanju je organizator i finansijer kriminalne grupe koja ima veze s Sjedinjenim Državama i Meksikom. Njegovo hapšenje predstavlja veliki udarac borbi protiv trgovine drogom - izjavio je Luis Pantoja Kalvo, direktor službe za borbu protiv droge peruanske policije.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.