CELA FAMILIJA IZ TURSKE JE PROBALA OZBILJAN ŠVERC! Podelili su se u 2 auta i probali da pređu Horgoš, ALI... (FOTO)
Foto: Uprava carine

AKCIJA CARINIKA

CELA FAMILIJA IZ TURSKE JE PROBALA OZBILJAN ŠVERC! Podelili su se u 2 auta i probali da pređu Horgoš, ALI... (FOTO)

Prilikom detaljne kontrole u ručnoj torbici 21-godišnjeg vozača, koji je rekao da je nezaposleni juvelir, pronađena je kesica sa 114 obrađenih kamenčića raznih boja i dimenzija

Objavljeno:

Carinici su tokom proteklog vikenda u dva slučaja na prelazu Horgoš zaplenili zlatan nakit i po svemu sudeći drago kamenje, čija će vrednost biti utvrđena nakon ekspertize.

Prvi prekršaj je otkriven 24. jula 2020. godine, kada je oko 22 časa na red za kontrolu stigao „sitroen džamper“ belgijskih registarskih oznaka. Njime su iz Belgije ka Turskoj putovala dvojica mladića, turskih državljana. Na pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje, putnici su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag.

Prilikom detaljne kontrole u ručnoj torbici 21-godišnjeg vozača, koji je rekao da je nezaposleni juvelir, pronađena je kesica sa 114 obrađenih kamenčića raznih boja i dimenzija, za koje se pretpostavlja da je reč o dragom kamenju. Daljom kontrolom su i u njegovom koferu pronađene još dve kesice pune sitnih jednobojnih kamenčića, najverovatnije brilijanata, čija će autentičnost i vrednost naknadno biti utvrđena ekspertskim veštačenjem.

Petnaestak minuta kasnije je radi kontrole na ulazu u zemlju zaustavljen i „BMW“ belgijske registracije kojim je putovala četvoročlana porodica turskih državljana.

Ispostavilo se da se zapravo radi o porodici, kojoj pripadaju i dvojica mladića, kod kojih je prethodno pronađeno neprijavljeno drago kamenje. Detaljnom kontrolom, u torbici kod 46-godišnjeg vozača, oca porodice, pronađeno je devetnaest različitih komada nakita, uglavnom od belog i žutog zlata.

1 / 11 Foto: Uprava carine

Pored toga u prtljažniku automobila, pored rezervnog točka pronađen je kamen-mineral bledo roze boje, čiji će sastav i vrednost naknadno biti procenjeni.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.