KAD SU SRPSKI CARINICI OTVORILI OVO, nisu mogli da veruju šta ima unutra!
Prelaz Gradina, zaplenjena roba, Foto: Uprava carine

BRZO RAZOTKRIVENI

KAD SU SRPSKI CARINICI OTVORILI OVO, nisu mogli da veruju šta ima unutra!

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da sa sobom nose samo lične stavri i da svi zajedno imaju oko 12.000 evra

Objavljeno:

Carinici na prelazu Gradina se svakodnevno susreću sa različitim pokušajima krijumčarenja, a u prethodna dva dana sprečili su da 40.000 evra i 20 litara različitih alkoholnih pića bude ilegalano preneto preko granice.

Jedan od prekršaja otkriven je 8. jula 2020. godine kada je na red za izlaznu kontrolu došao mercedes francuske registracije, kojim je ka svojoj matičnoj zemlji putovala četvoročlana porodica francuskih državljana.

foto: Uprava carine

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da sa sobom nose samo lične stavri i da svi zajedno imaju oko 12.000 evra.

Ispostavilo se da nisu govorili istinu, jer je vrlo vrzo ustanovljeno da zapravo imaju 72.000 evra.

Prilikom kontrole je najpre u torbici 33-godišnjeg vozača automobila pronađeno 7.000 evra, da bi potom kod njegovog oca bilo pronađeno 50.000, a kod majke još 15.000 evra.

foto: Uprava carine

Daljom kontrolom se ispostavilo, da su osim deviza propustili da prijave i dva nova televizora, kao i 20 flaša viskija, francuskog konjaka, votke i martinija.

Do okončanja postupka zadržano je 32.000 evra, kao i neprijavljeni televizori i piće.

foto: Uprava carine

U drugom slučaju koji se dogodio narednog dana za detaljnu kontrolu je izdvojen mercedes nemačkih registarskih oznaka kojim je ka svojoj zemlji putovao 55-godišnji državljanin Turske.

foto: Uprava carine

Mada je i on tvrdio da kod sebe ima samo lični prtljag i oko 8.000 evra, u džepovima bermuda koje je nosio na sebi pronađeno više od 19.000 evra, od čega je uz potvrdu o deviznom prekršaju zadržana gotovo polovina novca.

foto: Uprava carine

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.