ŠARIĆ JE IZ ZATVORA ORGANIZOVAO NOVU KRIMI GRUPU? 1 čovek je pod lupom policije
Iz zatvora organizovao kriminalnu grupu, Foto: News 1

ORGANIZACIJA IZ ZATVORA

ŠARIĆ JE IZ ZATVORA ORGANIZOVAO NOVU KRIMI GRUPU? 1 čovek je pod lupom policije

Postupak je iniciralo Tužilaštvo za organizovani kriminal, a na meti istražitelja našlo se još nekoliko osoba koje su, navodno, Šarić i Lazarević angažovali da za njih diskredituju svedoka u postupcima, kako bi im pomogli da budu oslobođeni optužbi pred sudom

Objavljeno:

Pljevljak Darko Šarić, koji je nepravosnažno osuđen na 15 godina zatvora zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je švercovala kokain iz Južne Amerike u Evropu, ponovo je pod lupom istražitelja, pošto je protiv njega pokrenut još jedan pretkrivični postupak zbog sumnje da je organizovao novu kriminalnu grupu.

U dokumentima u koja je Kurir imao uvid navodi se da je policija pokrenula akciju "Ris" zbog sumnje da je na teritoriji Beograda, Valjeva i Loznice organizovana kriminalna grupa čiji je vođa Darko Šarić, koji je trenutno u pritvoru u zgradi Specijalnog suda u Beogradu.

Pomoć u oslobađanju

U dokumentima se navodi da je Šarić organizovao grupu zajedno s Milanom Lazarevićem, zvanim Laza Bombaš, protiv kog se takođe vodi postupak pred Specijalnim sudom zbog sumnje da je bio na čelu takozvane valjevske grupe. Tvrdi se da je cilj kriminalne grupe ometanje dokazivanja u postupcima koji se protiv njih dvojice vode - otkriva izvor Kurira.

Kako navodi, postupak je iniciralo Tužilaštvo za organizovani kriminal, a na meti istražitelja našlo se još nekoliko osoba koje su, navodno, Šarić i Lazarević angažovali da za njih diskredituju svedoka u postupcima, kako bi im pomogli da budu oslobođeni optužbi pred sudom.

Advokat Lazarević: Tačno je, pokrenut je postupak

Šarićev branilac Dejan Lazarević potvrdio je juče za Kurir da je novi postupak protiv njegovog klijenta pokrenut. - Informacije i podaci do kojih ste došli su tačni, jer upravo to dokazuje da smo govorili istinu na glavnom pretresu kada smo rekli da je protiv Darka Šarića pokrenut još jedan postupak, što je zamenik tužioca za organizovani kriminal u tom trenutku negirao - potvrdio je kratko Lazarević za Kurir. Podsetimo, osim odluke Apelacionog suda koju Šarić čeka za šverc kokaina, njemu se pred Specijalnim sudom sudi i za pranje 22 miliona evra.

Pokretanje novog postupka protiv Darka Šarića, podsetimo, prvi put je pomenuto pre oko mesec dana, kada je Šarić optužio zamenika tužioca da mu "montira novi postupak". Šarićev advokat u sudnici je rekao i da je tužilaštvo pokrenulo pretkrivični postupak zbog sumnje da je organizovao nekoliko osoba da lažno optuže svedoka-saradnika Nebojšu Joksovića za pripremu likvidacije jedne osobe "da bi prikrio Joksovićeva krivična dela".

Advokat je tada u sudnici pročitao pismo D. R., u kom se navodi da je svedok-saradnik organizovao ubistvo biznismena Gorana Nikolaševića. Polemika oko toga da li je postupak pokrenut, kao i da li je D. R. dostavio rukom pisano pismo policiji ili ne, ostala je nedorečena.

Joksović i likvidacija

Kurir je ekskluzivno imao uvid i u izjavu koju je D. R. dao policiji 29. maja 2019, u kojoj je naveo da je Joksović jednom prilikom, dok su sedeli u njegovoj firmi, pomenuo da bi Nikolašević trebalo da bude likvidiran.

Jednom je Joksović komentarisao kako bi mu dobro bilo postaviti bombu, oteti ga iz auta. Pitao me da li bih mogao da nađem nekoga iz Bosne da se ubije Nikolašević - rekao je D. R., koji je o celom događaju saslušan u policiji.

( Espreso.co.rs / Kurir )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.