UBO SAM GA, PA TRČAO PORED NJEGA DA VIDIM KOLIKO JE ŽIVAHAN! Bizarna odbrana studenta, HTEO DA OSETE BOL
Student ima psihički poremećaj, Foto: Printscreen/Google streetview

šokantni detalji

UBO SAM GA, PA TRČAO PORED NJEGA DA VIDIM KOLIKO JE ŽIVAHAN! Bizarna odbrana studenta, HTEO DA OSETE BOL

Neuropsihijatar dr Ana Veljković Đorđević, član komisije veštaka, izjavila je da Boris. S- boluje od paranoidne šizofrenije.

Objavljeno:

Student Elektronskog fakulteta u Nišu B. S., koji je optužen da je nožem dva puta u vrat ubo studenta Jovana M. (19), a njegovu devojku Jovanu S. (19) izudarao čekićem, branio se danas na početku suđenja u Višem sudu u Nišu, da nije imao nameru nikoga da ubije.

- Jovan je nakon uboda nastavio da beži, ali ne suprotno od mene, nego uporedo sa mnom. Mogao sam da ga ubodem još neki put, ali nisam želeo već sam ga samo posmatrao da vidim koliko je živahan, jer nisam imao nameru da ga ubijem. Nisam imao nameru da Jovan iskrvari - rekao je Boris danas pred sudom.

Krvavi napad odigrao se 29. novembra prošle godine u holu Elektronskog fakulteta, a Boris S. se tereti za pokušaj ubistva iz bezobzirne osvete u sticaju sa nasilničkim ponašanjem. No, budući da je nakon veštačenja utvrđeno da bio u neuračunljivom stanju i da boluje od paranoidne šizofrenije, Više javno tužilaštvo predložilo je da mu se izrekne mera obaveznog lečenja i čuvanja u psihijatrijskoj ustanovi, o čemu će sud tek odlučivati u daljem postupku.

Zaljubljen u Jovanu od osnovne škole

Prema optužnici, motiv napada je patološka ljubomora zbog neuzvraćene ljubavi. Naime, Boris S. je još od osnovne škole zaljubljen u Jovanu S., sa kojom nije bio u vezi, jer emocije nisu bile obostrane. On je, kako se navodi u optužnici, prema njoj osećao prvo ljubav, a kasnije mržnju zbog čega je, kako je rekao, odlučio da se osveti.

- Od kuće je poneo čekić i nož dužine sečiva 20 centimetara. Kada je video Jovana i Jovanu kako se grle ispred amfiteatra prišao je i nožem ubo Jovana u vrat, a čekićem koji je držao u drugoj ruci udario je Jovanu u ruku. Ona je pobegla u amfiteatar i pala na pod, zamahnuo je nožem, ali je nije pogodio. Jovana je sustigao ispred zgrade fakulteta gde ga je još jednom ubo u vrat, a potom ga jurio po holu fakulteta vičući: „Ubiću te, ubiću te“. Radnici fakulteta uspeli da ga savladaju tako što su bacili jaknu na njega i oduzeli mu nož, a potom ga držali do dolaska policije - stoji u optužnici koju je pred sudom pročitala zamenica VJT Irena Radivojević.

Jovan je prilikom napada zadobio ubod u vrat, ušnu školjku i povrede u slepoočnom predelu koje su okvalifikovane kao teška povreda na donjoj granici, dok je Jovana povređena lakše i ima posekotinu na ruci, krvne podlive i oguljotine. Boris tvrdi da Jovana nije ubo više puta.

- Tih više uboda nije bilo. Kada sam ga ubo prvi put, moguće je da sam ga najverovatnije zakačio pri trzaju glave i mog povlačenja noža. Ja se uboda ne sećam, sećam se samo jednog pokreta ruke ali sam objektivno sagledao izjave ostalih svedoka i zaključio da sam jednom ubo Jovana - izjavio je on.

Saglasio se da se ponovo pročita njegov iskaz dat u tužilaštvu u kojem je naveo da Jovanu poznaje još iz osnovne škole i da nikada nisu bili u vezi, te da joj je izjavio ljubav preko Fejsbuka kada mu je umro deda, ali da ga je ona odbila. Potom su igrom slučaja zajedno upisali Elektronski fakultet.

- Vremenom je ljubav prerasla u mržnju koja me je navela da napadnem Jovana i Jovanu. Uzeo sam čekić i nož, došao na fakultet u 8.20 časova. Čekao sam pauzu i izvadio nož i čekić. Jovan je bio leđima okrenut od mene, zamahnuo sam nožem kako bih ga ubo u vrat. Nije rekao ništa. Jovanu sam udario čekićem. Nastavio sam da jurim Jovana, nisam osećao nikakve emocije. Hteo sam da ga ubodem u vrat ali nisam želeo da ih ubijem. Da sam stvarno želeo da ih ubijem mogao sam to da učinim kada je Jovana pala, i nakon prvog uboda Jovana u vrat. Želeo sam da osete bol - stoji u izjavi Borisa datoj tužilaštvu. On se izjasnio da ostaje pri ovoj izjavi, ali da nije tačno da je više puta udario Jovanu.

Postoji opasnost da ponovi krivično delo

Neuropsihijatar dr Ana Veljković Đorđević, član komisije veštaka, izjavila je da Boris. S- boluje od paranoidne šizofrenije.

- Postoji opasnost da ponovi isto ili počinji teže krivično delo zbog čega je tim veštaka predložio izricanje mere obaveznog lečenja i čuvanja u psihijatrijskoj ustanovi. Radi se o hroničnom duševnom oboljenju a kod njega postoji i pozitivan genetski faktor jer mu je deda izvršio suicid i bio je psihijatrijski bolesnik - rekla je ona.

Dr veljković Đorđević nije moga da se izjasni koliko bi ova mera trebalo dugo da traje ali je navela da postoji mogućnost potpunog ili delimičnog izlečenja.

- Trenutno je u delimičnoj remisiji sa povlačenjem pojedinih simptoma, ali još uvek njegovo stanje nije zadovoljavajuće - dodala je ona.

„Ne mogu da dišem“

Radnik elektronskog fakulteta Predrag Vujović koji je sa kolegom savladao Borisa S., rekao je da je čuo kako viče: Je...u vam majku svima“, dok je sa nožem jurio po fakultetu.

- Kada smo ga stigli, oborili na zemlju i izbili mu nož iz ruke, jedino što je rekao bilo je „Ne mogu da dišem“. Držao je pre toga nož sve vreme prema nama sa podignutom rukom, zato smo gurali klupu ka njemu kako bi ga savladali - rekao je on.

Drugi radnik Fakulteta Dejan Nešić kazao je da je čuo da je Boris S. vikao nešto poptu „ubiću te“, „zaklaću te“ ili slično.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.