Produžen pritvor direktoru Gerontološkog centra u Nišu, kandidatu SNS za lokalne izbore
Pritvor, Foto: Zorana Jevtić

istraga u toku

Produžen pritvor direktoru Gerontološkog centra u Nišu, kandidatu SNS za lokalne izbore

Popodacima opštinskog sajta on je na 21. mestu izborne liste SNS-a

Objavljeno:

Viši sud u Nišu produžio je pritvor direktoru Gerontološkog centra u Nišu M.S. (47), potvrdili su agenciji Beta u tom sudu.

M.S. je uhapšen 13. aprila, tokom epidemije korona virusa, osumnjičen za krivično delo protiv zdravlja ljudi u vezi s krivičnim delom prenošenja zaraznih bolesti.

Od 13. aprila, kada je M.S. uhapšen, do 15. maja u bolnicama u Nišu, gde je zbog korona virusa bilo više od 150 štićenika i zaposlenih Gerontološkog centra, umrla su 52 korisnika usluga te ustanove.

Postupak protiv osumnjičenog M.S. je u fazi istrage. Već mu je jednom produžen pritvor uz obrazloženje da bi yse sprečilo uznemirenje javnosti i eventualni uticaj na svedoke. Za krivično delo za koje je osumnjičen zaprećena zatvorska kazna veća od 10 godina.

Novim rešenjem o produžetku, M.S. može biti u pritvoru još najviše 30 dana, a onda će sudija Višeg suda ponovo odlučivati o tome.

Osumnjičeni je, uprkos tome što je u zatvoru, na listi Srpske napredne stranke (SNS) za izbore u niškoj opštini Palilula, pošto je SNS pre epidemije predala listu kandidata za izbore.

Popodacima opštinskog sajta on je na 21. mestu izborne liste SNS-a.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.