KO JE PUCAO KOD STADIONA JNA? Tužilaštvo saslušalo osumnjičenog KONOBARA, on NIŠTA NE PRIZNAJE!
Tuča navijača, Foto: Printscreen/Youtube/Mike Talks Football

pravili haos

KO JE PUCAO KOD STADIONA JNA? Tužilaštvo saslušalo osumnjičenog KONOBARA, on NIŠTA NE PRIZNAJE!

- U daljem toku postupka sledi ispitivanje oštećenih, balističko veštačenje, kao i druga veštačenja koja su neophodna na osnovu do sada prukupljenog dokaznog materijala

Objavljeno:

Policija je uhapsila Nenada Z. zbog pucnjave koja se dogodila krajem aprila nedaleko od stadiona FK Partizan. Njemu se stavlja na teret pokušaj ubistva dve osobe i nelegalno nošenje oružja, saznaje "Blic".

Kako je "Blicu" rečeno u Višem tužilaštvu, Nenad Z. je negirao delo i osporio da je bio na licu mesta, a osumnjičen je da je sa umišljajem pokušao da liši života dva lica, tako što je u nekoliko puta pucao u pravcu vozila u kojem su se nalazili, o čemu je prvi pisao portal KRIK.

Ovakva kvalifikacija koja je predviđena članom 114 stav 1 tačka 11 Krivičnog zakonika, proizilazi iz činjenice da se u konkretnom slučaju radi o više oštećenih lica, tačnije dve osobe.

- U daljem toku postupka sledi ispitivanje oštećenih, balističko veštačenje, kao i druga veštačenja koja su neophodna na osnovu do sada prukupljenog dokaznog materijala. U ovom trenutku nije poznata odluka suda odnosno na koji način je sud postupio u pogledu predloga - navode iz Višeg tužilaštva.

Oštećeni, prema podacima koje za sada imamo, nisu zadobili povrede, ali je odsustvo povreda irelevantno za kvalifikaciju. Oštećeni nisu policijski službenici.

Ko je pucao posle tuče huligana 29. aprila u blizini stadiona FK Partizan, ali i jurio B. J., inspektora PS Savski venac, koji je pokušao da interveniše pa su ga vandali pojurili i pao je sa motora, još nije utvrđeno jer nijedan vinovnik obračuna nije zvanično procesuiran.

Podsećamo, kako je "Blic" pisao identifikovana su trojica učesnika obračuna u kome je navodno učestvovao i jedan od vođa navijača crno-belih. Posle tuče i pucnjave u Ulici Stjepana Filipovića, identifikovani su D. N. (21), B. T. (27) i L. R. (19), a pojedini mediji su, pozivajući se na izvor iz MUP Srbije, objavili da je "policija izašla na lice mesta i zatekla četiri osobe koje su privedene u policijsku stanicu".

Nezvanična saznanja "Blica" su da je tog 29. aprila sukob između Partrizanovih i Zvezdinih navijača započeo još u centru prestonice. Navodno su navijači crveno-belih primetili jednog od vođa navijača večitog rivala i počela je tuča. Partizanovci su uspeli da sednu u kola i počeli da beže ka svom terenu, stadionu u Humskoj. Zvezdaši su krenuli za njima i sustigli ih. Kod stadiona u Humskoj nastavljena je tuča, ali se ubrzo pojavio blindirani "audi" u kome je bio čovek koji važi za desnu ruku vođe navijača crno-belih. Iz tog vozila su se čuli hici, a neki su završili u zadnjem delu parkirane "kije".

U tom momentu se na motoru pojavio i inspektor B. J., zaposlen u PS Savski venac, koji nije bio na dužnosti, ali je video gužvu pa je prišao da vidi šta se dešava i ako treba smiri situaciju. Da li je neko od huligana njega možda prepoznao, nije utvrđeno, ali su neki učesnici obračuna, za sada nije poznato kojoj grupi vandala pripadaju, seli u automobil i krenuli na njega. Inspektor je počeo da beži, huligani u automobilu za njim, a to je iskoristila i većina učesnika tuče, pa i vođa crno-belih navijača, da pobegne sa lica mesta pre dolaska patrole. Bežeći od razjarenih nasilnika, motor koji je vozio inspektior B. J. je udario u bilbord, on je pao. Prolaznici su mu pritrčali da pruže pomoć, što je oteralo huligane.

U međuvremenu je došla patrola na mesto obračuna, blizu stadiona u Humskoj, i kako saznajemo identifikovala trojicu učesnika, dok se još utvrđuju sve okolnosti tuče i pucnjave.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.