KAPETAN DRAGAN TRAŽI SLOBODU ZA LEGIJU I ZVEZDANA JOVANOVIĆA: Oni su heroji, staviću SVE NA KOCKU!
Foto: Profimedia, Beta / Mario Strmotic

AU

KAPETAN DRAGAN TRAŽI SLOBODU ZA LEGIJU I ZVEZDANA JOVANOVIĆA: Oni su heroji, staviću SVE NA KOCKU!

Znaju se  još sa ratišta

Objavljeno: 23.05.2020. 08:58h
  • 282

Dragan Vasiljković (65), poznatiji kao Kapetan Dragan, kaže da će lično garantovati da Milorad Ulemek Legija (52) i Zvezdan Jovanović Zveki (56), osuđeni na po 40 godina zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, budu pušteni na uslovnu slobodu! Legendarni Kep, koji je u martu izašao iz hrvatskog zatvora, objašnjava da će to zahtevati jer su Legija i Zvezdan „velike srpske patriote i heroji koji su branili Srbiju“.

- Prihvatam da im budem garant, staviću sve što imam na kocku! Siguran sam da će ako meni Legija i Zvezdan daju reč to i ispoštovati. U slučaju puštanja, oni bi imali restrikcije. Red je da poslednji deo života provedu na slobodi, da im se bar to što su nosili srpsku uniformu i stavljali život na kocku uzme kao olakšavajuća okolnost, a ne otežavajuća - kaže Kapetan Dragan za „Alo!“.

On ističe da Legiju i Zvezdana poznaje još sa ratišta.

foto: Printscreen/Youtube

- Poznajem obojicu. Nisam bio drugar sa njima i znam šta su radili, što je najvažnije. Zvezdan je bio na nekim mojim kursevima. On je skroman i častan policajac od ubeđenja i siguran sam da nikad ništa nepošteno ne bi uradio. Ako je išta uradio, onda je to učinio iz ubeđenja. Zvezdan je za mene heroj! Smatram da je krajnje vreme da posle 16-17 godina njih dvojica budu pušteni na slobodu. To su naši heroji. Oni su se borili i protiv Šiptara, ustaša, balija i protiv NATO! Zaslužuju da im to ne bude otežavajuća okolnost. To je sramota! - ističe on.

Upitan da li to znači da su Legija i Zvezdan nepravedno osuđeni, Vasiljković kaže:

- Ja ne ulazim u njihovu krivicu. Ne znam da li ima njihove krivice u ubistvu Đinđića, ne mogu da kažem, bilo bi neodgovorno. Nemam dovoljno informacija, to što znam iz medija je vrlo malo. Ubeđen sam da je otežavajuća okolnost za njih njihov patriotizam i to je pogrešno. Smatram da ko god počini krivično delo treba da odgovara. I zato ne želim da o tome polemišem jer nemam dovoljno elemenata, nisam sudija i nisam kvalifikovan. Šta mene brine, šta me dotiče i šta me vređa? Moj utisak iz svih razgovora koje sam imao o tome je da je nesporna činjenica da su oni nosili srpsku uniformu, da su stavljali svoj život na tacnu bar 100 puta u odbrani Srbije, a da im se to uzima kao otežavajuća okolnost, a ne kao olakšavajuća. Ta otežavajuća okolnost, to je jedino što meni smeta. Nisam za to da se njihov patriotizam koristi kao otežavajuća okolnost - naglašava Kep.

Otkriva nam i kako je upoznavao Legiju i da li će ih posetiti u zatvoru.

foto: Profimedia

- Bio sam 1993. u jednoj operaciji sa njima, na Raževljevoj glavi u Ravnim Kotarima, i Legija se pokazao kao izuzetan. Osećam obavezu da posetim sve ljude koji su bili tamo zbog svog patriotizma i jer su Srbi. Patriotizam je bio otežavajuća okolnost i to moramo da ispravimo. Postoji način da se odrede restrikcije, da se svi osećaju bezbedno -zaključuje Vasiljković.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media